ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε το 3ο Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Φεστιβάλ

Συνέχεια σήμερα για το 3ο Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Φεστιβάλ
ΑΝ ΒΡΕΧΕΙ, ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ 
Συνεχίζεται σήμερα, Κυριακή, το 3ο Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας, στο Πάρκο του Λιμενικού. Χθες έγινε η έναρξη, με μεγάλη προσέλευση, ωστόσο η συζήτηση που πραγματοποιήθηκσε δεν ήταν και από τις πιο ενδιαφέρουσες καθώς επαναλήφθηκαν θέματα που έχουν συζητηθεί τα προηγούμενα χρόνια…
Σήμερα εάν βρέχει το Φεστιβάλ θα μεταφερθεί στην αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.
Η χθεσινή συζήτηση είχε ως θέμα την απάντηση του κινήματος στη φασιστική απειλή στην Ευρώπη και κύριοι ομιλητές ήταν ο πανεπιστημιακός Μιχάλης Ρένεσης και ο οικονομολόγος στο Πανεπιστήμιο Χαρκόβου Ουκρανίας Παναγιώτης Σωτήρης. Όπως σημείωσαν οι ομιλητές, η φασιστική απειλή στην Ευρώπη αναπτύσσεται κυρίως από τις αντιλαϊκές πολιτικές που εκπορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι τοποθετήσεις του κοινού διέφεραν και κυρίως σημειώθηκε διάσταση για το αν το στόχο που πρέπει να έχει το κίνημα ενάντια στη φασιστική απειλή. Κάποιοι υποστήριξαν ότι στόχος πρέπει να είναι ο καπιταλισμός, γιατί ο φασισμός αποτελεί έκφανσή του, άλλοι όμως υποστήριξαν ότι αυτός ο στόχος κρατάει έξω από το κίνημα πολύ κόσμο που ενδεχομένως πιστεύει ακόμη ότι ο καπιταλισμός μπορεί να γίνει ανθρώπινος.
Σήμερα το θέμα της συζήτησης είναι «Από το Φαρμακονήσι στη Μανωλάδα: Το κίνημα φραγμός στο Φασισμό» και ομιλητές θα είναι οι Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος μέλος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής και Κλειώ Παπαντολεών, δικηγόρος, γενική γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
Θα ακολουθήσει συναυλία, ενώ στο χώρο του φεστιβάλ λειτουργούν περίπτωση φορέων και συλλογικοτήτων, καθώς επίσης ψησταριά με σουβλάκια και μπύρες.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.