ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΣΠΑΤΑΛΟ ΚΡΑΤΟΣ...ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

panelliniesΑπλήρωτοι παραμένουν εκπαιδευτικοί δυο σχολείων της Μεσσηνίας που συμμετείχαν στην διεξαγωγή των πανελλήνιων εξετάσεων γιατί το κονδύλι που είχε προβλέψει Υπουργείο Παιδείας ήταν κατά 10.000 ευρώ λιγότερα. Τονίζει σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος σε ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών.
Τέλος, ο κ. Πετράκος ρωτά των υπουργό Οικονομικών  τι ενέργειες θα κάνει ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν και να αποζημιωθούν οι εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων της Μεσσηνίας.
Ακολουθεί η ερώτηση του κ. Πετράκου:
Για την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων περιόδου Μάιου-Ιουνίου 2014 στη Μεσσηνία είχε εγκριθεί δαπάνη ύψους 72.000 ευρώ. Με αποκλειστική  ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας η πίστωση που έγινε στον αντίστοιχο κωδικό, για πληρωμή των συλλογικών οργάνων πανελλήνιες 2014, ήταν 10.000 ευρώ λιγότερα.
Αποτέλεσμα ήταν να μείνουν απλήρωτοι οι εκπαιδευτικοί δύο σχολειών της Μεσσηνίας που συμμετείχαν στη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων το 2014. Έτσι παρόλο που έχει γίνει η μεταφορά των χρημάτων στο σωστό κωδικό, εκκρεμεί η εντολή κατά παρέκκλιση των δεσμεύσεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να πληρωθούν οι εκπαιδευτικοί.
Επειδή είναι αδιανόητο να κινδυνεύουν να μην αποζημιωθούν οι εκπαιδευτικοί δυο σχολείων της Μεσσηνίας που συμμετείχαν στις πανελλαδικές το 2014, με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.