ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

«Η διδακτορία Καμπόσου επιζητεί να εκφράσει την κεντρική εξουσία στο χώρο της αυτοδιοίκησης»

PEDΤα βέλη της εξαπέλυσε ο συνδυασμός της «Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» για την ΠΕΔ Πελοποννήσου στον πρόεδρο της ΠΕΔ Δημήτρη Καμπόσο για την επιμονή του να μην υπάρξει πολυτασικό  προεδρείο.Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του ο συνδυασμός τονίζει ότι: «Η διδακτορία της πλειοψηφίας του κ. Καμπόσου επιζητεί να εκφράσει την κεντρική εξουσία στο χώρο της αυτοδιοίκησης και όχι την αυτοδιοίκηση απέναντι στην κεντρική εξουσία.Διαφορετικά θα επιθυμούσε, θα συσπείρωνε και θα διευκόλυνε τη συγκρότηση ενός πολυτασικού προεδρείου ενισχύοντας τη φωνή της ΠΕΔ και των 26 δήμων της περιοχής.
Ουσιαστικά με την μονοπαραταξιακή διοίκηση δεν θέλησε μια νέα αναβαθμισμένη αυτοδιοικητικά, συλλογικά αποφασιστική, δημοκρατικά ισχυρή ΠΕΔ Πελοποννήσου.»
Ακολουθεί, η πλήρης ανακοίνωση της ΠΕΔ:
«Η συγκρότηση του μονοπαραταξιακού πενταμελούς προεδρείου και εκτελεστικής επιτροπής του Δ.Σ. της ΠΕΔ Πελοποννήσου μόνο ένα μήνυμα μπορεί να στείλει στους πολίτες.
Η διδακτορία της πλειοψηφίας του κ. Καμπόσου ΕΠΙΖΗΤΕΙ να εκφράσει την κεντρική εξουσία στο χώρο της αυτοδιοίκησης και όχι την αυτοδιοίκηση απέναντι στην κεντρική εξουσία.
Διαφορετικά θα επιθυμούσε, θα συσπείρωνε και θα διευκόλυνε τη συγκρότηση ΕΝΟΣ πολυτασικού προεδρείου ενισχύοντας τη φωνή της ΠΕΔ και των 26 δήμων της περιοχής.
Ουσιαστικά με την μονοπαραταξιακή διοίκηση δεν θέλησε μια νέα
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ,
ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ,
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΙΣΧΥΡΗ
ΠΕΔ Πελοποννήσου .
Η υποστήριξη της υποψηφιότητας του δημάρχου Σπάρτης από την παράταξη μας για τη θέση του πρόεδρου, και η αποχώρηση στη συνέχεια όλης της αντιπολίτευσης θέλει να σηματοδοτήσει, αφενός το γεγονός της πενταμελούς μονοπαραταξιακής συγκρότησης στο μέγιστο δυνατό επίπεδο καταγγελίας που επιτρέπουν οι δημοκρατικοί θεσμοί, αφετέρου όσον αφορά την παράταξη μας, υπογραμμίζει τη θέληση μας να αγωνιστούμε για μια ΠΕΔ, αυτοδιοικητική δύναμη ικανή να αντιτάσσεται στις δυνάμεις που παραγκωνίζουν την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση αλλά ΚΑΙ υπολογίσιμη δύναμη στο αυτοδιοικητικό πεδίο.
Δυστυχώς ο κ. Καμπόσος έπραξε ότι χειρότερο τώρα που η τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους της ιστορίας της.
Επέλεξε πενταμελές μονοπαραταξιακό προεδρείο τώρα που οι 26 δήμοι της περιοχής μας είναι παγιδευμένοι με μια απαράδεκτη αντιπεριβαλλοντολογική συμφωνία με την ΤΕΡΝΑ μαζί με ένα ασφυκτικό θεσμικό δίχτυ λειτουργίας και καταστολής που συνθέτουν ο Καλλικράτης και τα μνημόνια για την αυτοδιοίκηση.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.