ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Επίσκεψη του Θ. πετράκου και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην αρχαία Θουρία.

petrakos35Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο Καλαμάτας Σταμάτη Μπεχράκη και τα μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Ανδρέα Μανέτα και Βασίλη Τσουλάκο, επισκέφτηκε την Αρχαία Θουρία.
Ο Θανάσης Πετράκος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκαν αναλυτικά από την αρμόδια αρχαιολόγο Ξένη Αραπογιάννη για τα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών και εντυπωσιάστηκαν από αυτά. Παράλληλα ενημερώθηκαν για την πορεία και τα μεγάλα προβλήματα από την έλλειψη χρηματοδότησης από το Υπουργείο των αρχαιολογικών ανασκαφών.
Ο Βουλευτής και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησαν την κ. Αραπογιάννη για την αναλυτική ενημέρωση και τόνισαν ότι επιτελεί πολύ σπουδαίο έργο με πενιχρά μέσα. Ο Θανάσης Πετράκος δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού για να τον ενημερώσει για τα προβλήματα που υπάρχουν και να του ζητήσει να χρηματοδοτηθεί το ανασκαφικό έργο και ιδιαίτερα την άμεση ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την άρση της επικινδυνότητας του αρχαιολογικού έργου από την πτώση βράχων. Επίσης για το σκοπό αυτό θα ζητήσει τη συνδρομή των ΤΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ καθώς του Πολυτεχνείου και του Γεωλογικού Τμήματος. Τέλος τόνισε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες τόσο σε κοινοβουλευτικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, προκειμένου να αναδειχτεί η μεγάλη σημασία και αξία του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.