ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Κουκουλόπουλος: Άρχισε το πρώτο «κύμα» αποζημιώσεων για τον καταρροϊκό πυρετό

ktinotrofia3Άρχισε το πρώτο κύμα των αποζημιώσεων κτηνοτρόφων για καταρροϊκό πυρετό, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρις Κουκουλόπουλος.
«Τα μέτρα για τον καταρροϊκό πυρετό είναι και αρκετά προχωρημένα και κάθε μέρα τα βελτιώνουμε. Υπάρχει πλαίσιο αποζημίωσης, όπως αυτό περιγράφεται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση του Φεβρουαρίου του 2014.Υπήρχε έλλειψη χρημάτων, όμως ενισχύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με 6,5 εκατομμύρια ευρώ αυτός ο κωδικός κι αν χρειαστεί θα υπάρξει και άλλη ενίσχυση. Ήδη πήγε από την Τράπεζα της Ελλάδος προς την Τράπεζα Πειραιώς και από εκεί στις ΔΑΟΚ και στους λογαριασμούς των κτηνοτρόφων το πρώτο «κύμα» αποζημιώσεων σε όλη την Ελλάδα» σημείωσε.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε ότι για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της νόσου «σημείο – κλειδί είναι η συνεργασία των κτηνοτρόφων με τις κτηνιατρικές υπηρεσίες» προκειμένου να βελτιωθεί, όπως τόνισε, η καταγραφή και αναφορά αυτών των συμβάντων στην κεντρική υπηρεσία του ΥπΑΑΤ.
Για το θέμα του εμβολιασμού του ζωικού κεφαλαίου, ο κ. Κουκουλόπουλος ανέφερε ότι την Πέμπτη, θα υπάρξει μεγάλη σύσκεψη της πανεπιστημιακής κοινότητας και της κτηνιατρικής υπηρεσίας.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.