ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Απαγορευτικά υψηλά τα δίδακτρα στις σχολές της Φάρις

Απαγορευτικά υψηλά τα δίδακτρα στις σχολές της Φάρις
ΧΟΡΟΣ, ΩΔΕΙΟ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ 
Απαγορευτικά υψηλά για πολλές οικογένειες είναι τα δίδακτρα των σχολών της Φάρις (Δημοτικό Ωδείο, Εικαστικό Σχολείο, Σχολή Χορού). Είναι χαρακτηριστική η αναφορά της καλλιτεχνικής διευθύντριας της Σχολής Χορού, Κατερίνας Κασιούμη, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις, ότι…
…πολλοί γονείς προσέρχονται στη Σχολή για να γράψουν τα παιδιά τους, ενθουσιάζονται από το χώρο και από τη γενική εικόνα, μόλις όμως ακούσουν το ύψος των διδάκτρων «κατεβάζουν τη μούρη τους» και φεύγουν.
Ο νέος πρόεδρος της Φάρις, Θανάσης Ηλιόπουλος, απάντησε ότι δεν μπορεί να μπει τώρα θέμα μείωσης των διδάκτρων, διότι αυτά καθορίστηκαν (παρέμειναν ίδια με πέρσι) σε πολύ πρόσφατη συνεδρίαση του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου.
Επιπλέον τονίστηκε ότι οι Σχολές της Φάρις πρέπει να λειτουργούν όσο γίνεται ανταποδοτικά, διότι μοναδικός οικονομικός αιμοδότης τους έχει μείνει ο Δήμος Καλαμάτας, που μέσα σε αυτή την οικονομική κατάσταση είναι συγκεκριμένη η οικονομική βοήθεια που μπορεί να προσφέρει.
Η Κατερίνα Κασιούμη ανέφερε όμως σχετικά ότι η μείωση των διδάκτρων θα βελτίωνε την ανταποδοτικότητα, διότι θα γράφονταν περισσότεροι μαθητές στις σχολές και θα αυξανόταν το ύψος των εσόδων.
Ο πρώην πρόεδρος της Φάρις, Νίκος Μπασακίδης, σημείωσε σχετικά ότι αυτό θα μπορούσε να ισχύσει στις σχολές όπου γίνονται ομαδικά μαθήματα, όπως στο χορό και στα εικαστικά, στο Ωδείο όμως, όπου τα μαθήματα είναι ατομικά, η μείωση των διδάκτρων θα δημιουργούσε έλλειμμα. Επιπλέον τόνισε ότι οι Σχολές της Φάρις προσφέρουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, σε σχέση με κάποιες ιδιωτικές σχολές της πόλης που πράγματι έχουν χαμηλά δίδακτρα.
Κατά τα άλλα, στη Φάρις υποβάλλονται πολλές αιτήσεις από οικογένειες με άνεργους γονείς, με γονείς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και βρίσκονται σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση, προκειμένου να απαλλαγούν από τα δίδακτρα. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις εξετάζει κάθε περίπτωση ξεχωριστά και προβαίνει όχι σε πλήρη απαλλαγή αλλά σε μειώσεις που φτάνουν και το 50%. kalamatajournal

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.