ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Τον αποκλεισμό των εκπρόσωπων των μειοψηφιών Καλαμάτας και Μεσσήνης από το σύνδεσμο ύδρευσης καταγγέλλει ο Δ. Φαββατάς

fabbatasΤον αποκλεισμό των εκπρόσωπων των μειοψηφιών Καλαμάτας και Μεσσήνης από το σύνδεσμο ύδρευσης καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας  Δημήτρης Φαββατάς, τονίζοντας χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ότι:
«Πρόκειται για ακόμα μια ένδειξη για το πώς αντιλαμβάνεται ο Δήμαρχος Καλαμάτας τη δημοκρατία και τη διαφάνεια στη λειτουργία των Νομικών Προσώπων του Δήμου.»
Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του κ. Φαββατά:
Την Πέμπτη, 9.10.14, πραγματοποιήθηκε η εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου και Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Ύδρευσης Καλαμάτας, Μεσσήνης και Κοινοτήτων. Κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου εκλέχθηκαν ομόφωνα. Όμως, στην τριμελή εκτελεστική επιτροπή του Συνδέσμου ζητήσαμε με μοναδικό γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του Συνδέσμου Ύδρευσης να εκλεγεί ένας εκπρόσωπος από τις δημοτικές μειοψηφίες είτε του δήμου Καλαμάτας είτε του δήμου Μεσσήνης. Το αίτημά μας όμως αυτό απορρίφθηκε από τον εντολοδόχο του Δημάρχου Καλαμάτας, κ. Καμβυσίδη, αποκλείοντας έτσι με τον πιο απροκάλυπτο και αλαζονικό τρόπο τις μειοψηφίες των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης από τη διοίκηση του Συνδέσμου Ύδρευσης.
Πρόκειται για ακόμα μια ένδειξη για το πώς αντιλαμβάνεται ο Δήμαρχος Καλαμάτας τη δημοκρατία και τη διαφάνεια στη λειτουργία των Νομικών Προσώπων του Δήμου. Είναι προφανές ότι επιθυμεί και επιδιώκει να επαναληφθούν τα τραγελαφικά δίμηνα ημετέρων του περσινού καλοκαιριού στο Σύνδεσμο Ύδρευσης, να συνεχιστεί ο χορός των απευθείας αναθέσεων και να μην αποδίδει, ως οφείλει, ο Δήμος Καλαμάτας τις οφειλές του προς το Σύνδεσμο.
Για όλους τους παραπάνω λόγους δεν επιθυμεί ο κ. Δήμαρχος τον «ενοχλητικό» γι αυτόν έλεγχο των εκπροσώπων των μειοψηφιών Καλαμάτας και Μεσσήνης. Του ζητάμε λοιπόν, έστω και τώρα, να επανεξετάσει τη στάση του στο συγκεκριμένο ζήτημα και να κάνει πράξη τη δημοκρατική λειτουργία και τη διαφάνεια στα Νομικά Πρόσωπα.
Δημήτριος Γ. Φαββατάς
Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας
Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες
Μέλος του Δ.Σ. Συνδέσμου Ύδρευσης

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.