ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. «σφάζονται» για τα stress tests!

nd surizaΝέος γύρος διαξιφισμών ΣΥΡΙΖΑ – κυβέρνησης για τα στρες τεστ υπήρξε το σχόλιο της Κουμουνδούρου πως: «η ολοκλήρωση των stress tests των τραπεζών επαναφέρει εκ των πραγμάτων μια σειρά ερωτημάτων που χρήζουν μιας σοβαρής απάντησης και προσέγγισης την οποία δεν φαίνεται να διαθέτει η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά».Η αξιωματική αντιπολίτευση ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τελευταία χρόνια, ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει για τη στήριξη των τραπεζών άμεσα ή έμμεσα μέσω εγγυήσεων ποσά που ισοδυναμούν με σχεδόν μιάμιση φορά με το σημερινό ΑΕΠ».
Σ’ αυτό το πλαίσιο, έθεσε το ερώτημα αν θα μετακυλιστεί αυτή η στήριξη και προς τους δανειολήπτες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
«Θα επιτελέσουν επιτέλους οι τράπεζες το βασικό τους σκοπό που είναι η διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά ή θα συνεχιστεί εκ μέρους της κυβέρνησης η υιοθέτηση αποκλειστικά τραπεζοκεντρικών λογικών εις βάρος των πολιτών;», διερωτάται η Κουμουνδούρου και καταλήγει ότι το ελληνικό δημόσιο πρέπει να ασκήσει τα δικαιώματά του ως βασικός μέτοχος των συστημικών τραπεζών με σκοπό την παροχή ρευστότητας προς την αγορά και την ανακούφιση τω δανειοληπτών.
Απάντηση Βούλτεψη και νέο χτύπημα ΣΥΡΙΖΑ
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα stress tests, δήλωσε ότι την ημέρα που βγήκαν τα αποτελέσματα για τα τεστ αντοχής των ελληνικών τραπεζών, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβγαλε ανακοίνωση για την 28η Οκτωβρίου, και σήμερα που όλο το Έθνος γιορτάζει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου έβγαλε ανακοίνωση για τις τράπεζες.
«Τα συμπεράσματα δικά σας…», συμπλήρωσε.
Στην κυβερνητική εκπρόσωπο απάντησε λακωνικά ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας «Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί!».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.