ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Ρατσισμός και Διαφορετικότητα όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι

Από  την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα του «Κοινωνικού Σχολείου» σε συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και με την ενεργή συμμετοχή σημαντικού αριθμού φορέων (ΚΕΕΛΠΝΟ, ΣΕΓΑΣ, ΟΚΑΝΑ, ΕΣΔΥ, ΙΨΣΥ, Ε.Ο.Ε., ΔΚΟΕ, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ΙΕΠ, ΙΙΒΕΑΑ,ΙΝΕΔΙΒΙΜ, Σ.Ε.Ο., κ.α.).
        Οι άξονες που θα ασχοληθεί το «Κοινωνικό Σχολείο» είναι η άθληση, η διατροφή, η καταπολέμηση του ρατσισμού, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, η πρόληψη για μολυσματικές ασθένειες, η πρόληψη του εθισμού στον καπνό, στο αλκοόλ, στα ναρκωτικά και στο διαδίκτυο, η καταπολέμηση του χουλιγκανισμού, η πρόληψη των ατυχημάτων, η εισαγωγή των εννοιών του ολυμπισμού και της αισθητικής αγωγής στην εκπαίδευση.
    Στο πλαίσιο, λοιπόν, των θεματικών αξόνων του Κοινωνικού Σχολείου, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας τη «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθετεί την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους. Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, έχει ως κεντρικό «θεματικό άξονα», «Ρατσισμός και  Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι». Την ημέρα αυτή θα γίνει επίσης η «εθιμική» έναρξη των Σχολικών Αγώνων (Αγώνες «ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» και Πανελλήνια Πρωταθλήματα Λυκείων Ελλάδας & Κύπρου) και θα διοργανωθούν ειδικές εκδηλώσεις στις σχολικές μονάδες όλης της χώρας.
    Η 1η «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» θα είναι ανοικτή στην ευρύτερη κοινωνία και  προτείνεται η πρόσκληση των τοπικών αρχών, του τοπικού τύπου, των γονέων κλπ., προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του κάθε σχολείου.
    Οι  δράσεις  θα υλοποιηθούν από όλη τη σχολική κοινότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή όλων των μαθητών και των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας, μετά από σχεδιασμό και προετοιμασία. Θα διασφαλίζεται η εφαρμογή της θεματικής της ημέρας, «Ρατσισμός και  Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι» και η συμμετοχή του συνόλου των μαθητών/τριών, τόσο στις δραστηριότητες όσο και στην οργάνωση τους. Οι δράσεις της ημέρας αυτής θα αναδεικνύουν, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, την κοινωνική διάσταση, τη φιλοσοφία και τη δυναμική του Σχολικού Αθλητισμού στο πλαίσιο του σύγχρονου «Κοινωνικού Σχολείου».
    Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου στο πλαίσιο της εφαρμογής του θεσμού «Κοινωνικό Σχολείο», θα πραγματοποιήσει επιμορφωτικές δράσεις, με τη συμμετοχή ολόκληρης της σχολικής κοινότητας, αλλά και την αμέριστη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας.
        Ελπίζουμε ότι η σχολική κοινότητα θα ανταποκριθεί με ενθουσιασμό και σ’ αυτό το πρόγραμμα κι ότι θα αποκομίσει πολλά οφέλη από την υλοποίηση του.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.