ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Διανομή φρούτων στα δημοτικά σχολεία

Διανομή φρούτων στα δημοτικά σχολεία
Decrease Font Size

Η δράση «Βάζω το φρούτο στη ζωή του παιδιού μου» αρχίζει την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου σε επιλεγμένα δημοτικά σχολεία.
To υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από κοινού με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κεντρικής Αγοράς και Αλιείας Αθήνας και τον Οργανισμό Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούν κοινή πιλοτική δράση σε επιλεγμένα δημοτικά σχολεία για τους μαθητές και τους γονείς.
Τα 13 δημοτικά σχολεία που μετέχουν στο πρόγραμμα, ανήκουν στους δήμους ΠεριστερίουΑγίας ΒαρβάραςΑθήναςΠεντέλης- Μελισσίων και Αμπελοκήπων- Μενεμένης Θεσσαλονίκης.
Στη δράση αυτή μετέχουν 3.025 μαθητές και εκπαιδευτικοί οι οποίοι για έξι μήνες και θα μοιραστούν περισσότερες από 18.500 συσκευασίες εποχικών φρούτων.
Η εκπαιδευτική δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των δύο οργανισμών, οι οποίοι εποπτεύονται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και έχει ως στόχο να φέρει τους μικρούς μαθητές πιο κοντά στη διατροφική αξία των φρούτων, καθώς το προϊόν θα μοιράζεται μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα σε συνδυασμό με ειδικό ενημερωτικό υλικό που επιμελήθηκαν παιδο-διατροφολόγοι. Τα φρούτα που θα διανεμηθούν θα είναι σε συσκευασίες φιλικές για χρήση από παιδιά.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.