ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πελοπόννησος

Π. Τατούλης για αγκυροβόλιο Καλστίδη: «Διαπαραταξιακή επιτροπή για να πέσει άπλετο φως στην ένοχη σιωπή του παρελθόντος»

tatoulis36Την πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη για τη γνωμοδότηση επί του έργου με τίτλο «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου αντιδιαβρωτικής προστασίας, δημιουργίας μεμονωμένου αγκυροβολίου και τεχνητών υφάλων στη θέση Άγιος Νικόλαος, στο Βασιλίτσι του Δήμου Πύλου – Νέστορος», υπερψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου σύμφωνα με την οποία «δεδομένης της ένοχης σιωπής χρόνων και προκειμένου να πέσει άπλετο φως στη συγκεκριμένη περίπτωση, προτείνει τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιήσει αυτοψία στο εν λόγω έργο και θα φέρει το πόρισμά της στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ώστε να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος στην περιοχή».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε ακόμη το σώμα ότι θα σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την αρμόδια αδειοδοτούσα αρχή, επιστολή του, όπου θα απαιτεί να μη ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση αν δεν ληφθεί υπόψιν η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην οποία περιλαμβάνονται όλες οι παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν κατά τη συζήτηση του θέματος.
«Διαφορετικά, η οποιαδήποτε μονομερής απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα συνιστά ευθεία παρέμβαση σε ζητήματα δικαιοδοσίας μας και συνεπώς θα προβούμε σε κάθε αναγκαία ενέργεια για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και του κύρους της Περιφέρειας» τόνισε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν ενδείξεις ότι παραβιάζονται βασικά ανθρώπινα και ατομικά δικαιώματα, με την απαγόρευση πρόσβασης στην παραλία, τη δημιουργία προβόλων για την προσάμωση της παραλίας και τη νομιμοποίηση αυθαιρεσιών».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.