ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΥΠΕΡ ΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΝΤΑΞΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΣΠΑ

petrakos24Νέα διάσταση παίρνει η κόντρα μεταξύ του δήμαρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη καθώς ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος με ερώτηση που κατέθεσε στην βουλή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας ζητά να του απαντήσουν για τις αδικαιολόγητες εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου απεντάξεις έργων του ΕΣΠΑ του Δήμου Καλαμάτας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά να ενημερωθεί από τους υπουργούς εάν Θα παρέμβει το Υπουργείο Εσωτερικών για να ζητήσει εξηγήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για ποιο λόγο και χωρίς αντικειμενικά κριτήρια απεντάχθηκαν από το ΕΣΠΑ τα έργα.
Το οξύμωρο είναι ότι ο κ. Πετράκος παίρνει θέση υπέρ του γαλάζιου δημάρχου στην διαμάχη του με τον περιφερειάρχη, ενώ ουδέποτε μέχρι σήμερα δεν κατέθεσε ερώτηση ή έκανε δήλωση σχετικά με το καυτό θέμα της μετεγκαταστάσεις των Αθιγγάνων της Αγίας Τριάδος κ.ο.κ.. Μάλλον, θέλει να αναζωπυρώσει την δική του κόντρα με τον Πέτρο Τατούλη που ξεκινά από την εποχή που ήταν περιφερειακός σύμβουλος.
Πάντως αυτές οι περίεργες συμμαχίες προβληματίζουν πολλά τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και στελέχη της Ν.Δ. προσκείμενα στον Αντώνη Σαμαρά.
Ακολουθεί η ερώτηση του κ. Πετράκου:
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα με αδικαιολόγητο και προκλητικό τρόπο η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωράει σε απεντάξεις έργων από το ΕΣΠΑ που ανήκουν στο Δήμο Καλαμάτας. Τα έργα αυτά παρότι έχουν δημοπρατηθεί και έχουν ανάδοχο απεντάσσονται από το ΕΣΠΑ με την δικαιολογία ότι δεν είναι δυνατή η χρηματοδότησή τους. Η απένταξη εκτός από την ματαίωση των έργων, θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στο Δήμο λόγω των δικαστικών προσφυγών των εργοληπτικών εταιρειών που θα μείνουν απλήρωτες για έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Με αποφάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου απεντάσσονται τα εξής έργα του Δήμου Καλαμάτας:
«Ανάπλαση τμήματος παραλιακής ζώνης Καλαμάτας (πλατείας Ανάστασης)» (Κ.Α. 026872),
«Ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου πλατείας Ανάληψης του Δήμου Καλαμάτας»,(Κ.Α. 026873) και
«Αστική ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων περιοχής Νέου Κόσμου (Μπιτσάνη)».
Τα δύο πρώτα έργα έχουν πάρει αριθμό από το υπουργείο Ανάπτυξης αφού ήταν ενταγμένα στο πρόγραμμα εξυγίανσης και κρίθηκαν ότι είναι ώριμα να εκτελεστούν, καθώς έχουν ανάδοχους. Επίσης το υπουργείο τα ενέταξε και σε ΣΑΕ, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έχουν δηλαδή χρηματοδότηση.
Επειδή τα προαναφερόμενα έργα (1) και (2) είναι τα μοναδικά έργα που η Περιφέρεια Πελοποννήσου απεντάσσει, ενώ έχουν ανάδοχους,
Επειδή έχουν γίνει καταγγελίες ότι οι απεντάξεις των έργων έγιναν αδικαιολόγητα χωρίς αντικειμενικά κριτήρια και υποκρύπτουν πολιτική  σκοπιμότητα που στόχο έχει την τιμωρία της πόλης και των πολιτών της,
Επειδή η δικαιολογία της απένταξης λόγω υπερένταξης έργων στο ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι έωλη.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.