ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Ιατρική Δράση: «Δεν μπορούμε να ανεχτούμε την αφασία που επικρατεί στον Ιατρικό σύλλογο Μεσσηνίας»

iatrikos6«Δεν μπορούμε να  ανεχτούμε την αφασία που επικρατεί στον Ιατρικό σύλλογο Μεσσηνίας, για αυτό αποφασίσαμε την σύσταση του ψηφοδελτίου «Ιατρική Δράση» που θα πάρει μέρος στις εκλογές του συλλόγου οι οποίες θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή». Αυτό τόνισαν οι γιατροί Ευθύμιος Βλάσσης, Γιάννης Μούντανος, Χρυσάνθη Μάλλιου και Σωκράτης Μακρέας σε συνέντευξη τύπου εν όψει των εκλογών. Ο κ. Μούντανος αναφερόμενος στις θέσεις του συνδυασμού υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Μείζον πρόβλημα του ιατρικού συλλόγου είναι η επικοινωνία και η φροντίδα των πολιτών. Θέλουμε να ασχοληθούμε με τα προβλήματα και σε αυτό θέλουμε σύμμαχο μας, τους πολίτες».
Στις ελλείψεις του Νοσοκομείου Μεσσηνίας τόσο σε ιατρικό προσωπικό όσο και σε υλικά αναφέρθηκε η αναισθησιολόγος  Χρυσάνθη Μάλλιου τονίζοντας ότι οι γιατροί εργάζονται σε ένα στρεσογόνο περιβάλλον και μάλιστα δεν φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες. Έκανε λόγο για αποδόμηση της δημόσιας υγείας και σημείωσε ότι ο Ιατρικός σύλλογος θα πρέπει να δράσει και να θεσπίσει τα όρια ασφάλειας της ιατρικής πράξης ενώ παράλληλα να καταρτίσει υγειονομικό χάρτη καταγράφοντας τις ανάγκες των πολιτών και σε ιατρικό προσωπικό.
Στο ΕΟΠΠΥ και το ΠΕΔΥ αναφέρθηκε ο παθολόγος Ευθύμιος Βλάσσης τονίζοντας ότι «η δημιουργία τους στήθηκε πρόχειρα με κίνδυνο να απαξιωθούν και να καταρρεύσουν. Η έλλειψη ειδικοτήτων  στις αρχές του μήνα δημιουργούν τριτοκοσμικές εικόνες που μας κάνουν να ντρεπόμαστε. Ενώ  σε όλα αυτά ήλθε να προστεθεί και το πλαφόν για τις εξετάσεις που μπορούν να κάνουν τα εργαστήρια. Έτσι τον Οκτώβριο στην Μεσσηνία κανένας ασθενής να μην να κάνει εξετάσεις αφού έχει καλυφθεί ο επιτρεπόμενος αριθμός.» Τέλος ο κ. Βλάσσης σημείωσε ότι ο ιατρικός σύλλογος θα πρέπει να αγκαλιάσει όλους τους γιατρούς και να τους συνδράμει δικαστικά  ενώ  χαρακτήρισε απαραίτητη την πρόσληψη Νομικού Συμβούλου.
Ο γαστρεντερολόγος Σωκράτης Μακρέας μιλώντας για τους γιατρούς ελεύθερους επαγγελματίες, σημείωσε ότι μπορούν να συνταγογραφούν συγκεκριμένο αριθμό εξετάσεων κάτι που το χαρακτήρισε απάνθρωπο για τους ασθενείς. «Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν υπάρχουν πουθενά σε καμία πρόβλεψη σε κανένα νόμο. Ασκούμε πρωτοβάθμια και πολλές φορές και δευτεροβάθμια ιατρική αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα και δυσκολίες» υπογράμμισε .Ο κ. Μακρέας έκανε λόγο για τις δυσκολίες των νέων γιατρών οι οποίοι δεν μπορούν να ανοίξουν ιατρείο με αποτέλεσμα να φεύγουν στο εξωτερικό υπογραμμίζοντας ότι στόχος της Κυβέρνησης; είναι οι γιατροί να απασχολούνται  ως υπάλληλοι σε ιδιωτικές εταιρείες και μάλιστα απρόσωπα

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.