ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Τρομάζουν οι… παιχνιδομηχανές των χρηματιστηρίων

Τρομάζουν οι… παιχνιδομηχανές των χρηματιστηρίων

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια χώρα όπου η διαφθορά ανθούσε και οι κάθε λογής τυχοδιώκτες λάμβαναν όχι μόνο αυτό που ήθελαν αλλά και την επιβράβευση του ίδιου του συστήματος, αποφάσισαν οι "σωτήρες" να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να οδηγήσουν το... άρμα και πάλι στο σημείο "μηδέν".Δηλαδή, στην εποχή εκείνη που έφερε την κρίση.
Έκατσαν, λοιπόν, τα παιδιά και τα συμφώνησαν. Εμείς θα κάνουμε αυτά και εσείς θα πάρετε εκείνα. Και να σου οι φωτογραφίες, τα χαμόγελα και οι "γλύκες" σε μια προσπάθεια εξόδου από την κρίση με σχέδιο το "μη" σχέδιο. Ή αν προτιμάτε με σχέδιο που δίνει μαζί και δώρο μια... βάρκα, με ή χωρίς ελπίδα.
Από την άλλη και με την ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού να είναι πλέον αντιληπτή ακόμα και σε εκείνους που ασχολούνται μόνο με την... μπάλα και με το τί θα φάνε το μεσημέρι, οι "άνθρωποι" που έχει αναλάβει την διασκέδασή μας, μας προσφέρουν τελευταία ένα ακόμα παιχνίδι "τρόμου" σε συνέχεια των επιτυχημένων (σε ότι αφορά τον τρόμο) τίτλων της παιχνιδομηχανής των... χρηματιστηρίων.
Το "κραχ" και "κρουχ" γίνεται αισθητό σε όλη την υφήλιο, με τους "αλογομούρηδες" του χρέους να παίζουν τα ρέστα τους σε μια ύστατη προσπάθεια εκφοβισμού, που επιδιώκει να μην αλλάξει τίποτα. Όλα αυτά και σε μια νέα εκδοχή η οποία προσφέρει και... ρεαλισμό, δίνοντας στο "παιχνίδι καταστροφής" 3D διαστάσεις και προσομοιάζοντας καταστάσεις που σε παραπέμπουν στην "επόμενη ημέρα".
Το παραμυθάκι βέβαια δεν έχει "κακό λύκο" αλλά ολόκληρες αγέλες εξαρτημένων από το χρήμα ανθρώπων που στην προσπάθειά τους να ελέγξουν τα πάντα, δείχνουν να μην διστάζουν να ισοπεδώσουν ολόκληρους λαούς.
Και το ερώτημα που πλανάται στον εναέριο χώρο μας, είναι αν θα επιτρέψουνε-με και πόσο να συνεχιστεί αυτό το παιχνίδι που διαλύει κάθε υγιές κύτταρο στην ίδια την κοινωνία; Μήπως τελικά οι ηγέτες του τόπου πρέπει να βαρέσουν για τα καλά το χέρι στο τραπέζι; Μήπως φτάνει η ώρας της αληθινής υπέρβασης των πραγμάτων;

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.