ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Παμμεσσηνιακό Μέτωπο για αποτροπή καταστροφής των χημικών στη Μεσόγειο

PETRAKOSΤο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (προ)χθες 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος, έβγαλε βαρύγδουπες ανακοινώσεις, για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτές όμως οι δηλώσεις για μια ακόμη χρονιά αποδεικνύονται υποκριτικές. Ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά η υποκρισία της κυβέρνησης είναι ακόμη μεγαλύτερη αφού πριν λίγους μήνες δέχθηκε να καταστραφούν στην Μεσόγειο τα χημικά όπλα της Συρίας. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες διότι δεν έκανε απολύτως καμία προσπάθεια αποφυγής και αποτροπής της όλης επιχείρησης ειδικά σε μια περίοδο που η χώρα μας έχει αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε επίκαιρη επερώτηση στις 24/2/2014 προς τους αρμόδιους υπουργούς. Στη συζήτηση της επερώτησης στις 11/4/2014, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημάναμε τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η επιχείρηση αυτή για τη δημόσια υγεία, το θαλάσσιο οικοσύστημα, την αλιεία και τον τουρισμό στην χώρα μας. Καταγγείλαμε την κυβέρνηση για την ενδοτικότητά της και επισημάναμε το γεγονός ότι καμία άλλη χώρα δεν δέχτηκε να γίνει η καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στην επικράτειά της. Τονίσαμε ότι με την διαδικασία καταστροφής των χημικών όπλων εν πλω καταστρατηγούνται μια σειρά διεθνών συμβάσεων όπως είναι του Λονδίνου και της Βαρκελώνης κάτω από την επίφαση της στρατιωτικής επιχείρησης. Η καταστροφή των χημικών στα διεθνή ύδατα μετατρέπει τη Μεσόγειος σε “χωματερή” των βιομηχανικών αποβλήτων και των χημικών σκουπιδιών που αφήνουν πίσω τους οι επεμβάσεις της Δύσης στη Μέση Ανατολή. Η επιχείρηση αυτή, η οποία θα διαρκέσει τρείς μήνες και θα γίνει επεξεργασία τόνων χημικών-τοξικών αερίων βάζει επί τρείς μήνες στην κόψη του ξυραφιού τη δημόσια υγεία και το θαλάσσιο οικοσύστημα της Μεσογείου. Ένα ατύχημα που μπορεί να συμβεί κατά τη διαδικασία της υδρόλυσης θα έχει ανυπολόγιστες περιβαλλοντικές συνέπειες. Τέλος υποστηρίξαμε ότι τα χημικά όπλα πρέπει να καταστραφούν στη στεριά και από τις εταιρείες στις χώρες που τα παρασκεύασαν διότι αυτές καρπώθηκαν τα οικονομικά οφέλη από την πώλησή τους.
Οι αντιδράσεις των κατοίκων της Κρήτης ήταν άμεσες με μεγάλα συλλαλητήρια στη Σούδα και το Αρκάδι. Οι κάτοικοι της Λακωνίας επίσης αντέδρασαν δυναμικά με συγκέντρωση την Πέμπτη 5 Ιουνίου στο Γύθειο.
Ήρθε η ώρα να αντιδράσουν και οι κάτοικοι της Μεσσηνίας ενάντια σε αυτή την απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη επιχείρηση καταστροφής χημικών όπλων και μάλιστα με μια μέθοδο που εφαρμόζεται για πρώτη φορά παγκοσμίως.
Καλούμε την αυτοδιοίκηση, τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις, όλους τους φορείς και πάνω απ’ όλα τους ευαίσθητους και ενεργούς πολίτες να συγκροτήσουμε ένα Πανμεσσηνιακό μέτωπο με το αίτημα «Όχι στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο».
Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει ένα παλλαϊκό κίνημα το οποίο να αποτρέψει την επικίνδυνη επιχείρηση της καταστροφής των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.