ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

«Κλειδώνει» ο ανασχηματισμός, αντίστροφη μέτρηση για τις ανακοινώσεις
Με την επιστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου από το Κάιρο, το απόγευμα της Κυριακής, «κλειδώνουν» οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, οι οποίες, εκτός απροόπτου, αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος και η νέα κυβέρνηση να ορκιστεί την Τρίτη.


Υπενθυμίζεται ότι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στην Αίγυπτο, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση στην τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου Αμπντούλ Φατάχ αλ-Σίσι.

Με την επιστροφή του, το απόγευμα, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να έχει συνεργασία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, είτε με μεταξύ τους συνάντηση, είτε με τηλεφωνική επικοινωνία, ώστε να κλείσουν οι τελευταίες εκκρεμότητες.
Στο επίκεντρο βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών και το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος παραμένει πιθανός αντικαταστάτης του Γιώργου Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχουν ήδη αποφασίσει ότι ο αντικαταστάτης του κ. Στουρνάρα θα είναι πολιτικό πρόσωπο.
Ιδιαίτερο βάρος θα πέσει και στο θέμα του υπουργείου Ανάπτυξης, από το οποίο όπως όλα δείχνουν θα αποχωρήσει ο Κ.Χατζηδάκης. Ο ίδιος φέρεται να διεκδικεί θέση επιτρόπου, όπως και η Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και η νυν επίτροπος Μαρία Δαμανάκη.
Σταθερές αξίες στην κυβέρνηση θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών Ευ.Βενιζέλος, ο υπουργός Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος, ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, Υποδομών Μ.Χρυσοχοΐδης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Φαίνεται επίσης ότι παραμένει και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Ερώτημα παραμένει το τι θα συμβεί με τους Π.Παναγιωτόπουλο (Πολιτισμού), Κ.Αρβανιτόπουλο (Παιδείας), Γ.Μιχελάκη (Εσωτερικών), Μ.Βαρβιτσιώτη (Ναυτιλίας) και Άδ.Γεωργιάδη (Υγείας).
Στην κυβέρνηση φαίνεται να μπαίνουν οι Μάκης Βορίδης και Ανδρέας Λοβέρδος, όπως και ο Κ.Μαρκόπουλος.
Συμμετοχή ενδέχεται να έχουν οι Π.Κουκουλόπουλος, Οδ.Κωνσταντινόπουλος και Γ.Κουτρουμάνης, ενώ συζητούνται προς αξιοποίηση οι Κυρ.Πιερρακάκης, Συλβάνα Ράπτη και Π.Καψή

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.