ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Αλλάζει όψη η Ναυαρίνου για το καλοκαίρι με τις παρεμβάσεις του Δήμου

NAYARINOYΞΕΚΙΝΗΣΑΝ από συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας και θα συνεχισθούν με εντατικό ρυθμό παρεμβάσεις εν όψει της θερινής περιόδου, για τη βελτίωση της εικόνας και την ασφαλή μετακίνηση, στη Ναυαρίνου και άλλες οδούς, όπου η αυξημένη καλοκαιρινή κίνηση δημιουργεί κυκλοφοριακή ασφυξία.
Συμπληρωματικά, ως προς συναφείς παρεμβάσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, η Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου θα παρέμβει στη Ναυαρίνου, από τον Ιερό Ναό Αναστάσεως και προς ανατολάς, όπου υπάρχουν ζαρντινιέρες και λοιποί χώροι ανάπτυξης φυτών, φροντίζοντας για την αφαίρεση ζιζανίων και κάνοντας νέες φυτεύσεις, ενώ θα μεριμνά για την άρδευση ανθοφύτων και δένδρων. Επίσης, θα διενεργηθούν και αναγκαία κλαδέματα. Ανάλογες παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στην Κρήτης και τη Νέα Είσοδο.
Στη Ναυαρίνου, και σε άλλα σημεία όπου είναι αναγκαίο, θα εκτελεσθούν και εργασίες ελαιοχρωματισμού σε ρείθρα και κολόνες.
Διατάξεις που είναι γνωστές ως «μάτια γάτας» και οι οποίες συμβάλλουν στην ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, θα τοποθετηθούν στο οδόστρωμα της Ναυαρίνου, σε διαβάσεις. Το ίδιο θα γίνει και σε άλλες οδούς όπου υπάρχει ανάγκη.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΑ
Ακόμη, θα τοποθετηθούν πινακίδες ενημέρωσης των οδηγών, ώστε αυτοί, όταν διέρχονται από την Παραλία με κατεύθυνση τη Βέργα, τη Μικρή Μαντίνεια και τη Μάνη εν γένει, να αποφεύγουν την οδό Ναυαρίνου, προκειμένου να μειωθεί ο κυκλοφοριακός φόρτος στο δρόμο αυτό. Το ίδιο θα γίνει και για όσους, προερχόμενοι από Μάνη, κατευθύνονται προς Αθήνα, πάντοτε με σκοπό την αποσυμφόρηση της Ναυαρίνου (για παράδειγμα, μέσω των οδών Καρακούση και Κρήτης).
Παράλληλα η Δημοτική Αρχή διαβεβαιώνει ότι από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα λειτουργήσει πάρκινγκ στο χώρο του λιμανιού, ενώ γίνονται προσπάθειες για την δημιουργία καλοκαιρινών χώρων στάθμευσης στην παραλιακή σε οικόπεδα ιδιωτών καθώς και δημοσίων χώρων.
Επίσης, οι κοινόχρηστοι χώροι τους οποίους καταλαμβάνουν τα καταστήματα θα οριοθετηθούν με χρωματιστή γραμμή.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.