ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Αρωγή στους υπόχρεους κατασχέσεων από την Εφορία προσφέρει το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας

KOYFALAKOS SYNENTEYKSH2ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Τύπου παραχώρησε το στέλεχος του ΠΑΜΕ Παναγιώτης Κουφαλάκος, σχετικά με τις κατασχέσεις από την εφορία, ο οποίος δήλωσε:
«Οι εκλογές τελείωσαν, τα προβλήματα όμως παραμένουν. Οι αυταπάτες τέλειωσαν, χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μικροεπαγγελματίες έχουν μπει στο στόχαστρο της εφορίας με κατασχέσεις συντάξεων μισθών και επαγγελματικών λογαριασμών. 
Οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ συνεχίζουν τον αγώνα.
Δίνουμε προτεραιότητα αυτό το διάστημα στην προστασία, (των εργαζομένων, των ανέργων των συνταξιούχων, αλλά και των συμμάχων τους αγροτών και μικροεπαγγελματιών), από την επέλαση του κράτους με τις κατασχέσεις.
Καλούμε όσους συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα με κατασχέσεις να καταγγείλουν το γεγονός στην επιτροπή που έχει συστήσει το ΠΑΜΕ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μας βρίσκουν καθημερινά από 7μ.μ-8 μ.μ., στα γραφεία μας στο εργατικό κέντρο.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΚΟΥΦΑΛΑΚΟΥ
Για μια προσωπική του περιπέτεια ο Παναγιώτης Κουφαλάκος έκανε την ακόλουθη καταγγελία:
«Στις 9/10/2013 πραγματοποίησα ηλεκτρονική αίτηση ρύθμισης οφειλών προς το Δημόσιο (χαράτσια). Το σύστημα έβγαλε 45 δόσεις 133,96 ευρώ το μήνα, με ταυτότητα ρυθμιζόμενης οφειλής (ΤΠΟ) 029917655901271182130001108950.
Από τότε και κάθε μήνα κατέβαλα στην τράπεζα την δόση. Την Παρασκευή 23/5/2014 έλαβα επιστολή από την εθνική τράπεζα. Καλαμάτας, πού με ενημέρωνε ότι, έχει κατασχεθεί λογαριασμός μου πού διατηρούσα, για χρέη προς το Δημόσιο.
Απευθύνθηκα στο Δικαστικό τμήμα της ΔΟΥ Καλαμάτας. Αναγνώρισαν το λάθος του συστήματος, επειδή την ίδια ημέρα έκανα 2 ρυθμίσεις την μία δεν την πέρασε το σύστημα. Εγώ όμως χωρίς να το γνωρίζω πλήρωνα κάθε μήνα, αφού νόμιζα ότι η ρύθμιση ήταν σε ισχύ. Με έβαλαν να υποβάλλω νέα ρύθμιση, την οποία και πραγματοποίησα, αλλά αρνούνται να ανακαλέσουν την κατάσχεση μέχρι εξόφλησης όλου του ποσού.
Όταν ζήτησα εξηγήσεις γιατί δεν μού κοινοποίησαν έγκαιρα με συστημένη επιστολή, ή με δικαστικό κλητήρα προειδοποίηση για να κάνω τις απαραίτητες από το νόμο ενέργειες για προστασία μου, μου απάντησαν ότι δεν ήταν υποχρεωμένοι για συστημένη επιστολή, ή ειδοποίηση με δικαστικό κλητήρα. Το σύστημα τους βγάζει απλή επιστολή με το ταχυδρομείο. Μου είπαν τα παράπονα σου στο ταχυδρομείο.
Τους παρακάλεσα να δώσουν προσωρινή έστω αναστολή για λογαριασμό κοινό πού διατηρώ στην Πειραιώς με την απολυμένη από την ΕΡΑ Καλαμάτας σύζυγό μου, γιατί πρόκειται να τις κατατεθεί στις 29 Μάη σημαντικό ποσό της προσωρινής μειωμένης σύνταξης πού τις βγήκε πρόσφατα, μού απάντησαν ότι δεν τους επιτρέπει το υπουργείο να ανακαλέσουν κατάσχεση πριν την οριστική εξόφληση τους χρέους.
Απευθύνθηκα στον Δικηγορικό Σύλλογο και η απάντηση πού πήρα ήταν, δεν ασχολούμεθα με προσωπικές υποθέσεις.
Επειδή στην θέση μου φαντάζομαι ότι θα είναι εκατοντάδες πολίτες του Νομού μας, καλώ και εγώ τους συμπολίτες να το καταγγείλουν στην επιτροπή του ΠΑΜΕ».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.