ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μεσσηνία

Ερωτήσεις για την φορολόγηση Ελλήνων του εξωτερικού και το Νοσοκομείο Καλαμάτας από τον Θανάση Πετράκο

PETRAKOSΕΠΑΝΗΛΘΑΝ με νέα ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών ο Θανάσης Πετράκος και τρεις βουλευτές ακόμη του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τον τρόπο φορολόγησης των Ελλήνων του εξωτερικού.
Στην ερώτησή τους οι βουλευτές επισημαίνουν:
«Πολλοί Έλληνες που εργάζονται στο εξωτερικό και τυγχάνει να έχουν κάποιο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα στην Ελλάδα, (π.χ. ενοίκιο από κάποιο ακίνητο) κινδυνεύουν να φορολογηθούν για το εισόδημα που απέκτησαν στο εξωτερικό δυο φορές. Μια φορά στη χώρα που εργάζονται και μια στην Ελλάδα. Τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν αναδρομικά είναι μεγάλα και άδικα.
Επίσης για το οικονομικό έτος 2013 ήταν υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης. Όμως στο ηλεκτρονικό έντυπο δεν υπήρχε αντίστοιχο πεδίο που να δηλώνεται το φορολογικό πιστοποιητικό από χώρες του εξωτερικού. Η κατάθεσή του φορολογικού πιστοποιητικού εκ των υστέρων θεωρείτε εκπρόθεσμη.
Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
1. Προτίθεται να δώσει αναδρομικά το δικαίωμα στους κατοίκους εξωτερικού να δηλώσουν ότι είναι κάτοικοι εξωτερικού, με την προσκόμιση κάποιων αποδεικτικών εγγράφων που να αποδεικνύουν τη χώρα διαμονή τους και τη φορολόγησή τους σε αυτή;
2. Πως προτίθεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της αδυναμίας στην ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης να υποβάλλονται και μάλιστα σε ετήσια βάση, το φορολογικό πιστοποιητικό και τα λοιπά απαραίτητα δικαιολογητικά, από χώρες του εξωτερικού;».
ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Επισημαίνοντας τις ελλείψεις σε προσωπικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ο Θανάσης Πετράκος αναφέρει στην ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας:
«Μετά τις περικοπές των εφημεριών συνεπικουρούμενες, από τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, αναγκάζεται να καλύπτει ένας γιατρός παραπάνω από μια κλινικές. Το ημίμετρο της «εφημερίας ετοιμότητας» κατά την οποία ο γιατρός σε έκτακτη περίπτωση καλείται να έρθει στο νοσοκομείο από το σπίτι του ή απ’ όπου αλλού βρίσκεται αυξάνει την ταλαιπωρία των ασθενών καθώς και τους κινδύνους να χαθούν ασθενείς λόγω καθυστερημένης προσέλευσης του ιατρού.
Στα προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού στο Νοσοκομείο Καλαμάτα έρχεται να προστεθεί η έλλειψη ενδοφακών στην Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου. Είναι σύνηθες το φαινόμενο τα τελευταία χρόνια να αναβάλλονται προγραμματισμένα χειρουργεία, περιμένοντας να παραληφθούν ενδοφακοί.
Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
1. Πότε θα λυθούν τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και μέχρι τότε ποια λύση πρόκειται να υιοθετηθεί ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες της Μεσσηνίας και να τίθεται η ζωή τους σε κίνδυνο;
2. Ποιος ευθύνεται για τον προγραμματισμό χειρουργείων στην οφθαλμολογική κλινική στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όταν υπάρχει έλλειψη από αναλώσιμα που απαιτούνται στο συγκεκριμένο χειρουργείο;
3. Παρατηρούνται και σε άλλες χειρουργικές μονάδες του Νοσοκομείου Καλαμάτας αναβολές χειρουργείων λόγω έλλειψη αναλωσίμων;».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.