ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

 ΣΤΟ ΦΙΛΟΞΕΝΟ χώρο του ΝΟΚ παρουσιάστηκε το φετινό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας που φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια συνεχούς όσο και πολύ σημαντικής παρουσίας.


Το επετειακό 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί από 17 Ιουλίου – 24 Ιουλίου 2014 φωτίζοντας και πάλι και αναδεικνύοντας ξεχωριστές και ενδιαφέρουσες πτυχές από τη σύγχρονη ελληνική και διεθνή χορευτική δημιουργία, τη θεωρητική σχέση για τις παραστατικές τέχνες και την εξειδικευμένη εκπαίδευση γύρω από την τέχνη του χορού που αφορά όλους, επαγγελματίες, ερασιτέχνες, σπουδαστές και κοινό.
Για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού μίλησαν η καλλιτεχνική διευθύντρια Βίκυ Μαραγκοπούλου, εμφανώς συγκινημένη για τη μέχρι τώρα πορεία του Φεστιβάλ, και για πρώτη φορά δεν έκρυψε τα αισθήματά της ούτε τη συγκίνησή της για την πολύ σημαντική προσπάθεια που έχει καταβληθεί όλα αυτά τα χρόνια, σχετικά με τη διεθνή καταξίωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, που έχει συμβάλει καθοριστικά στην προβολή της πόλης σε διεθνές επίπεδο.
Για το Φεστιβάλ μίλησε και ο δήμαρχος της πόλης Παν. Νίκας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ η κα Μαραγκοπούλου θα ανακηρυχθεί επίτιμη δημότης της πόλης. Αναφέρθηκε επίσης στη χρηματοδότηση του Φεστιβάλ που από φέτος δεν θα γίνεται μέσω ΕΣΠΑ. Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι η πολύ σημαντική παρουσία όλα αυτά τα χρόνια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για τη διεκδίκηση εκ μέρους της Καλαμάτας του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.
Αναφορά επίσης έγινε και στο Μέγαρο Χορού, λέγοντας ότι αυτές τις μέρες έχει δοθεί ήδη στη δημοσιότητα η μελέτη βιωσιμότητας , η οποία θα τεθεί σε διαβούλευση. Σε μια εποχή που ο πολιτισμός βάλλεται από πολλές και διαφορετικές κατευθύνσεις και λόγω των συνεπειών της κρίσης, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχοντας ήδη κατακτήσει σημαντικές από τις ιδρυτικές επιδιώξεις, επέλεξε και διατηρεί το υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο των παραστάσεων του, στο πλαίσιο βέβαια των οικονομικών δυνατοτήτων, τιμώντας έτσι την πολύ μεγάλη αποδοχή που έχει από τους χιλιάδες θαυμαστές του.
Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε η Στεριανή ΤσιντζιλώνηΑνάμεσα στους παρευρισκόμενους ο νεοεκλεγείς επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Μανώλης Μάκαρης, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Αργυράκης, ο δ.σ. της «Αλλαγής» Παύλος Γκρέκης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Αντιλόγου Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο πρόεδρο της «ΦΑΡΙΣ» Νίκος Μπασακίδης κ.α.
Περισσότερα για το φεστιβάλ της επόμενες μέρες.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.