ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Ναι στη επιπλέον χρηματοδότηση των αντιπλημμυρικών έργων, όχι στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού από το ΕΣΠΑ

asproxoma messhnh - plymmhraΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ επικοινωνία που είχε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη, ενημερώθηκε πως έγινε αποδεκτή από το Υπουργείο η εισήγηση του Υπουργείου Υποδομών για την επιπλέον χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων από τη Θουρία μέχρι την Καλαμάτα.
Η θετική απόφαση θα οδηγήσει σε αύξηση κατά 4,8 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού του ενάριθμου έργου «Αντιπλημμυρικά ποταμών και χειμάρρων Μεσσηνίας», με αποτέλεσμα να ανέλθει ο προϋπολογισμός του σε 5.649.270 ευρώ.
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ
Τα άσχημα μαντάτα ήλθαν τη Δευτέρα. Ο δήμαρχος επικοινώνησε με το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, αρμόδιο για το ΕΣΠΑ, Γιώργο Γιαννούση, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε έγγραφο με το οποίο δεν συναινεί στη συνέχιση της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
Γνωστοποίησε, επίσης, στον δήμαρχο ότι η Ελληνική Κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει από τον κρατικό προϋπολογισμό την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ, καθώς έγινε αποδεκτό σχετικό αίτημα του Δήμου Καλαμάτας, το οποίο ο Π. Νίκας είχε υποβάλει στον Γ. Γιαννούση σε πρόσφατη επίσκεψή του. Έτσι, δεν πρόκειται να κινδυνεύσει η πραγματοποίηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.