ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Το TEDxKalamata 2014 δεν γνωρίζει …όρια!

tedxlikekalamataΣΤΟΝ πανέμορφο χώρο του θεάτρου της Αρχαίας Μεσσήνης πραγματοποιήθηκε το «TEDxKalamata 2014», παρουσία περισσότερων από 1000 Μεσσήνιων και όχι μόνο που γέμισαν τις κερκίδες.
Με κεντρικό θέματα τα όρια («Limits»), οι ξεχωριστοί ομιλητές παρουσίασαν στον κόσμο τις ιστορίες τους και προσέφεραν γνώσεις που δύσκολα μπορούν να αποκτηθούν με άλλο τρόπο, πέραν της εμπειρικής περιγραφής!
Κάθε ένας τους είχε τα δικά του όρια να ξεπεράσει, με αποτέλεσμα άπαντες να έχουν φτάσει περισσότερο απ’ ότι ήδη περίμεναν! 
Την εκδήλωση άνοιξαν οι δυο διοργανωτές, οι Παναγιώτης Καραμπίνης και Σπύρος Ζέρβας καλωσορίζοντας τους παρευρίσκοντες και εν συνεχεία παρέδωσαν τα σκήπτρα στον παρουσιαστή – «showman», Κωστή Μαραβέγια.
Πρώτος ομιλητής ήταν ο φιλόσοφος Simon Chritcley, ο οποίος κινήθηκε περισσότερο σε ότι αφορά την ζωή και τον θάνατο, ενώ ο Adam Pearson, ο οποίος πάσχει από νευροϊνωμάτωση και συμπρωταγωνιστεί στην ταινία «Under The Skin» μαζί με την διάσημη Scarlett Johanson, εξήγησε πως είναι να ζει κανείς με την συγκεκριμένη γενετική ανωμαλία και παρουσίασε τον Batman ως είδωλο του!
Για την εκπληκτική εφαρμογή «Peekintoo» μίλησε οι καλαματιανός δημιουργοί της (μαζί με τους Γιώργο Τσουκαλά και Φώτη Παρασκευόπουλο), Γιάννης Βεργινάδης.
Η εγγονή του διάσημου εξερευνητή, Jacques Cousteau, Alexandra Cousteau παρουσίασε τον παππού της και το γεγονός πως συνεχίζει όλα αυτά που ξεκίνησε ο ίδιος μαζί με τον πατέρα της.
Ένας ακόμα «μαχητής» της ζωής, ο καλαματιανός πρωταθλητής τένις με αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης μίλησε για το «πριν» και το «μετά» του ατυχήματος που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι.
Κατ’ όπιν, οι διοργανωτές παρουσίασαν ένα ντοκιμαντέρ της ακτιβίστριας Safak Pavey με την ονομασία «Anne» που σημαίνει Μάνα στα Τούρκικα, το οποίο έδειχνε σκληρές εικόνες από την αστυνομική βία στην Τουρκία, καθώς επίσης και συνεντεύξεις από μάνες των οποίων τα παιδιά σκοτώθηκαν από αστυνομικούς.
Ακολούθησε ένα εκπληκτικό σόου από τον διάσημο χορευτή Dani «Cloud» Campos, ο οποίος παρουσίασε το πώς ξεπέρασε τα όρια του μέσα από χορευτική/υποκριτική παράσταση!
Μπορεί να είναι μόλις 12 χρονών, όμως αναμένεται να ταξιδέψε στον πλανήτη Άρη! Η Alyssa Carson μίλησε για την διαστημική εκπαίδευση της, τα όνειρα της και έδωσε στον κόσμο να καταλάβει πως το διάστημα …είναι το μέλλον.
Κανείς δεν είναι πιο κατάλληλος να μιλήσει για τα θαλάσσια όρια, από τον παγκόσμιο πρωταθλητή ελεύθερης κατάδυσης, Guillaume Nery! Ο Γάλλος δίδαξε τα μυστικά που τον έφεραν με μια αναπνοή (κυριολεκτικά) στα 125 μέτρα κάτω από τη θάλασσα!
Στο φινάλε ο καλαματιανός Γρηγόρης Ζωντανός, συνδημιουργός του «Locish» με τον Αλέξη Χριστοδούλου, αναφέρθηκε στα δύσκολα χρόνια που πέρασε, όταν όλοι νόμιζαν πως δεν ήταν ικανός να μεγαλουργήσει.
Οι «Encardia» έκλεισαν την εκδήλωση με πολύ χορό και διασκέδαση, με αρκετό κόσμο να συμμετέχει και να χορεύει μαζί τους!

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.