ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Αρνητικός ο Νίκας για το αεροδρόμιο της Τρίπολης

«Κόντρα» πάει ο Νίκας στα σχέδια της περιφέρειας Πελοποννήσου για τη δημιουργία αεροδρομίου στην ΤρίποληςΤην πρώτη συνεδρίασή της μετά τις εκλογές πραγματοποίησε την Τρίτη 10 Ιουνίου η περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου στην Τρίπολη, συζητώντας για ποικίλα θέματα που θα τους απασχολήσουν μέχρι το τέλος καλοκαιριού.
Ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Καλαμάτας κ. Νίκας, σε δηλώσεις του λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση μίλησε για τα οικονομικά κυρίως προβλήματα που αντιμετωπίσουν οι δήμοι και φυσικά για το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Οι δήμαρχοι που τους αντιμετωπίζουν σαν τον τελευταίο τροχό της άμαξας είπε θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες καταστάσεις.
Επόμενο θέμα ήταν η διαχείριση των χρημάτων του ΕΣΠΑ στο όποιο τόνισε ότι αυτά τα χρήματα πρέπει να τα διαχειρίζονται διαφορετικά, ώστε να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Στη συνέχεια μίλησε για το αεροδρόμιο τη Τρίπολης, εμμένοντας  ότι το αεροδρόμιο δε θα είναι προς όφελος της Πελοποννήσου καθώς θα υποβαθμίσει αυτό της Καλαμάτας. Ο κ. Νίκας εκφράζει φανερά την άρνησή του στη δημιουργία ενός πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη, τονίζοντας ότι πρέπει η Τρίπολη να βρει κάποιον άλλο τρόπο να αναδειχθεί.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας με τα λεγόμενά του δείχνει ότι το δυνατό χαρτί για την ανάπτυξη της Τρίπολης, αυτό της δημιουργίας αεροδρομίου, θα μειώσει τα οφέλη της Καλαμάτας, η οποία αυτή τη στιγμή μονοπωλεί καθώς είναι η μόνη πόλη στην περιφέρεια Πελοποννήσου που έχει πολιτικό αεροδρόμιο.
Οι προσπάθειες που έχουν γίνει από την περιφέρεια για την τουριστική και όχι μόνο, ανάπτυξη της Μεσσηνίας και της πρωτεύουσας της  Καλαμάτας είναι εμφανής, καθώς αυτή δείχνει να έχει μία συνεχής ανάπτυξη.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.