ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Επίκαιρη ερώτηση ΚΚΕ για το χαράτσι που επιβάλλεται για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων

ladi1«Θύ­ελ­λα δι­α­μαρ­τυ­ρι­ών και α­γα­νά­κτη­σης έ­χει ξε­σπά­σει με­τα­ξύ των α­γρο­τών α­φε­νός για­τί η ε­ται­ρεί­α G­a­ia Ε­πι­χει­ρείν κυ­κλο­φο­ρεί «λη­στρι­κό» τι­μο­κα­τά­λο­γο α­παι­τών­τας για την συμ­πλή­ρω­ση και υ­πο­βο­λή της Ε­νια­ίας Αί­τη­σης Ε­νί­σχυ­σης στον ΟΣ­ΔΕ υ­πέ­ρογ­κα πο­σά, πα­ρό­λο που η συγ­κε­κρι­μέ­νη υ­πη­ρε­σί­α εί­ναι δω­ρε­άν α­φού πλη­ρώ­νε­ται α­πό τον προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό του Υ­πουρ­γεί­ου Α­γρο­τι­κής Α­νά­πτυ­ξης και Τρο­φί­μων, και α­φε­τέ­ρου για­τί α­παι­τεί την ε­ξου­σι­ο­δό­τη­ση σε πολ­λές πε­ρι­ο­χές ώ­στε να μπο­ρεί να μπαί­νει στους τρα­πε­ζι­κούς λο­γα­ρια­σμούς του κά­θε α­γρό­τη και να παίρ­νει τα χρή­μα­τα των ε­νι­σχύ­σε­ων. και αυ­τά να συμ­ψη­φί­ζον­ται με τις ο­φει­λές σε ΕΛ­ΓΑ που αύ­ξη­σε εκ νέ­ου τα α­σφά­λι­στρα για το 2014, σε Ο­ΓΑ, στις Ε­φο­ρί­ες, σε δά­νεια α­πό τις τρά­πε­ζες κ.ά.» Το­νί­ζει σε ε­πί­και­ρη ε­ρώ­τη­σή του ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ Νί­κος Μω­ρα­ΐ­της προς τον Υ­πουρ­γό Α­γρο­τι­κής Α­νά­πτυ­ξης και Τρο­φί­μων για τις δη­λώ­σεις των α­γρο­τών για τις ε­πι­δο­τή­σεις στον ΟΣ­ΔΕ μέ­σω της ε­ται­ρεί­α G­a­ia Ε­πι­χει­ρείν.
Α­κο­λου­θεί η ε­ρώ­τη­ση:
«Θύ­ελ­λα δι­α­μαρ­τυ­ρι­ών και α­γα­νά­κτη­σης έ­χει ξε­σπά­σει με­τα­ξύ των α­γρο­τών α­φε­νός για­τί η ε­ται­ρεί­α G­a­ia Ε­πι­χει­ρείν κυ­κλο­φο­ρεί «λη­στρι­κό» τι­μο­κα­τά­λο­γο α­παι­τών­τας για την συμ­πλή­ρω­ση και υ­πο­βο­λή της Ε­νια­ίας Αί­τη­σης Ε­νί­σχυ­σης στον ΟΣ­ΔΕ υ­πέ­ρογ­κα πο­σά, πα­ρό­λο που η συγ­κε­κρι­μέ­νη υ­πη­ρε­σί­α εί­ναι δω­ρε­άν α­φού πλη­ρώ­νε­ται α­πό τον προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό του Υ­πουρ­γεί­ου Α­γρο­τι­κής Α­νά­πτυ­ξης και Τρο­φί­μων, και α­φε­τέ­ρου για­τί α­παι­τεί την ε­ξου­σι­ο­δό­τη­ση σε πολ­λές πε­ρι­ο­χές ώ­στε να μπο­ρεί να μπαί­νει στους τρα­πε­ζι­κούς λο­γα­ρια­σμούς του κά­θε α­γρό­τη και να παίρ­νει τα χρή­μα­τα των ε­νι­σχύ­σε­ων. και αυ­τά να συμ­ψη­φί­ζον­ται με τις ο­φει­λές σε ΕΛ­ΓΑ που αύ­ξη­σε εκ νέ­ου τα α­σφά­λι­στρα για το 2014, σε Ο­ΓΑ, στις Ε­φο­ρί­ες, σε δά­νεια α­πό τις τρά­πε­ζες κ.ά.
Ο εκ­βια­σμός εί­ναι ω­μός και η πα­ρα­νο­μί­α ε­ξό­φθαλ­μη. Η ε­πι­λο­γή του κά­θε α­γρό­τη για το πώς θα ι­ε­ραρ­χή­σει τις α­νάγ­κες του, για να μπο­ρέ­σει να ζή­σει και ξα­να­καλ­λι­ερ­γή­σει, για το πό­τε και ποι­α χα­ρά­τσια και φό­ρους θα πλη­ρώ­σει ή θα α­φή­σει αρ­γό­τε­ρα ή δεν θα μπο­ρέ­σει τε­λι­κά να πλη­ρώ­σει, εί­ναι δι­κή του υ­πό­θε­ση και σχε­τί­ζε­ται με την ί­δια την ε­πι­βί­ω­ση του. Συ­νε­πώς η α­παί­τη­ση ε­ξου­σι­ο­δό­τη­σης στην ι­δι­ω­τι­κή ε­ται­ρεί­α G­a­ia Ε­πι­χει­ρείν για πα­ρέμ­βα­ση και α­φαί­ρε­ση των ει­σο­δη­μα­τι­κών ε­νι­σχύ­σε­ων α­πό τον προ­σω­πι­κό λο­γα­ρια­σμό του κά­θε α­γρό­τη εί­ναι εκ­βι­α­στι­κή και πα­ρά­νο­μη , σύμ­φω­να με το άρ­θρο 11 του κα­νο­νι­σμού (ΕΚ) α­ριθ. 1290/2005 του Συμ­βου­λί­ου ( Ε­Ε L 209 της 11.8.2005, σ. 1-25).
Ε­ΡΩ­ΤΑ­ΤΑΙ ο κ. Υ­πουρ­γός,
Αν έ­χει υ­πό­ψη του το «λη­στρι­κό» τι­μο­κα­τά­λο­γο και τι μέ­τρα θα πά­ρει, ώ­στε να εί­ναι δω­ρε­άν η υ­πη­ρε­σί­α ε­ξυ­πη­ρέ­τη­σης για τη δή­λω­ση του ΟΣ­ΔΕ για τον α­γρό­τη και να ε­πι­στρα­φούν ά­με­σα τα πο­σά που έ­χουν ε­ξα­ναγ­κα­στεί να πλη­ρώ­σουν.
Τι ε­νέρ­γει­ες θα κά­νει για να στα­μα­τή­σει την εκ­βι­α­στι­κή και ταυ­τό­χρο­να πα­ρά­νο­μη δι­α­δι­κα­σί­α αρ­πα­γής υ­πο­γρα­φών ε­ξου­σι­ο­δό­τη­σης, ώ­στε να μπο­ρούν να τρα­βούν χρή­μα­τα α­πό τρα­πε­ζι­κούς λο­γα­ρια­σμούς των  ε­νι­σχύ­σε­ων των α­γρο­τών οι εκ­πρό­σω­ποι της G­a­ia Ε­πι­χει­ρείν και άλ­λων φο­ρέ­ων και να προ­στα­τεύ­ον­ται τα προ­σω­πι­κά δε­δο­μέ­να των α­γρο­τών.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.