ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Με την παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης γιόρτασε ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας το Άγιο Πνεύμα

DIKHGORIKOS AG. TRIADAΕΠΙΚΕΝΤΡΟ του εορτασμού στην Καλαμάτα ήταν ο Ενοριακός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος, που πανηγύριζε. Στο Ναό αυτό τέλεσε την εορτή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπου Αθανασίου, του Γ. Γ. του Υπουργείου Νικόλαου Κανελλόπουλου, δικαστικών και νομικών. Στον εορτασμό παρευρέθησαν, επίσης, ο Γ. Γ. Δημόσιας Τάξης, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Αργυράκης, ο δήμαρχος Παναγιώτης Ε. Νίκας, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.
Μετά το πέρας της λειτουργίας ευχές απηύθυναν ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό στην αγαπημένη του Καλαμάτα, όπως τόνισε, και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κώστας Μαργέλης.
Ακολούθως, οι επίσημοι προσκεκλημένοι παρακάθισαν στο γεύμα που παρέθεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος στο ξενοδοχείο Elite. Στον χαιρετισμό του ο υπουργός ανακοίνωσε ότι για την ανέγερση φυλακών στη Μεσσηνία, παρά την πρόβλεψη να λειτουργούν φυλακές στις έδρες των Εφετείων, η ύπαρξη φυλακών στην Τρίπολη περιπλέκει τα πράγματα και αναζητείται πρόσφορη λύση, χωρίς να έχει ληφθεί ακόμα οριστική απόφαση. Για την απονομή της δικαιοσύνης, τόνισε ότι τα δύο μεγάλα προβλήματα είναι η αργοπορία στην έκδοση αποφάσεων και στην σκληρές καταδίκες, γι αυτό το λόγο και ήταν προαπαιτούμενα από την τρόικα. Για την γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης, είπε ότι γίνονται επενδύσεις, ενώ ολοκληρώθηκε ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας και ετοιμάζονται ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και ο Ποινικός Κώδικας. Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή τους οφείλεται στην επιλογή να μην εισαχθούν στην Βουλή σαν ένα άρθρο, αλλά να συζητηθεί κατ’ άρθρο, ώστε να υπάρξουν προτάσεις βελτίωσης, όπως έγινε με τον Κώδικα Δικηγόρων, που δέχθηκε 62 βελτιώσεις.
Στον χαιρετισμό του ο Γιάννης Αργυράκης αναφέρθηκε στην αξία του θεσμού της Δικαιοσύνης, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης. Ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Θεόδωρος Φορτσάκης τόνισε τις στενές σχέσης της Σχολής με τον Δικηγορικό Σύλλογο και τις προσπάθειες να ιδρυθεί μεταπτυχιακό τμήμα στην Καλαμάτα.
Τέλος, ο πατέρας Φίλιππος, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου και τελείωσε τον χαιρετισμό του με την μαντινάδα:
«Οι δικηγόροι έχουν τα ψέματα στην τσέπη
και όταν τους χρειαστεί βγάζουν όποιο πρέπει».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.