ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Α. Σαμαράς: Λιγότεροι φόροι, τόνωση της ανταγωνιστικότητας

Α. Σαμαράς: Λιγότεροι φόροι, τόνωση της ανταγωνιστικότητας
Η μείωση των φόρων και η τόνωση της ανταγωνιστικότητας είναι τα «κλειδιά» για να αντιμετωπίσει η Ευρώπη τις προκλήσεις που έχει μπροστά της. Αυτό σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην ημερίδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Λισαβόνα. Επισημαίνοντας ότι οι Δημοκρατίες
δεν μπορούν να επιζήσουν περικόπτοντας για πάντα μισθούς, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η απάντηση στις προκλήσεις είναι οι επενδύσεις στην έρευνα, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Αφού συνεχάρη στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία για το γεγονός ότι ξεπέρασαν την κρίση, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι σύντομα θα τα καταφέρει και η Ελλάδα.Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι η νομισματική ένωση της Ευρώπης είχε κατασκευαστικά λάθη τα οποία θα διορθωθούν με τη Δημοσιονομική Ένωση και την Τραπεζική Ενωση. «Τώρα αυτά τα εγχειρήματα βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή τους, αν και έχουμε ακόμα να κάνουμε πολλά», ανέφερε.
Μιλώντας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί μόνο με τη συγκράτηση του εργασιακού κόστους, αλλά πρέπει να επιταχυνθεί και η αύξηση της παραγωγικότητας.Συνεχίζοντας στο θέμα της ανταγωνιστικότητας επισήμανε: «Μιλώντας για ανταγωνιστικότητα πάντα, χρειαζόμαστε μια διαδικασία μείωσης των φόρων, ενώ την ίδια στιγμή θα ενισχύουμε τις δημοσιονομικές μας ισορροπίες. Η μείωση των φόρων είναι μια στρατηγική που μπορεί να προχωρήσει με ασφάλεια μόνο σταδιακά και σε μακροχρόνια βάση», σημείωσε.Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι πρέπει η Ευρώπη να επενδύσει στο τρίγωνο έρευνα-καινοτομία-επιχειρηματικότητα, ενώ υπογράμμισε τρία βήματα για τη βελτίωση του ενεργειακού κόστους. Οπως ανέφερε, πρέπει να αναπτυχθούν τα ευρωπαϊκά ενεργειακά αποθέματα, προκειμένου να υπάρχει μικρότερη εξάρτηση από ξένους προμηθευτές, σημείωσε την ανάγκη να αναπτυχθούν θαλάσσιοι δρόμοι μεταφοράς ενεργειακών πόρων, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι αναγκαία και τα δίκτυα χερσαίων αγωγών φυσικού αερίου μέσα στην Ευρώπη.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.