ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Συνάντηση Θ. Πετράκου με την Οικολογική Κίνηση Καλαμάτας

PETRAKOS28Ο βου­λευ­τής Μεσ­ση­νί­ας του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ Θα­νά­σης Πε­τρά­κος συ­ναν­τή­θη­κε με τον Πρό­ε­δρο της Οι­κο­λο­γι­κής Κί­νη­σης Κα­λα­μά­τας, Στέ­φα­νο Κου­νιά­δο και τα μέ­λη της Αν­δρέ­α Σαρ­ρή και Γε­ωρ­γί­α Κου­νιά­δου. Στη συ­νάν­τη­ση πα­ρευ­ρέ­θη­καν και τα στε­λέ­χη του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ και δη­μο­τι­κοί σύμ­βου­λοι Κα­λα­μά­τας, Στα­μά­της Μπε­χρά­κης, Μα­ρί­α Βερ­γι­νά­δη και Κώ­στας Γε­ωρ­γα­κί­λας.
Οι εκ­πρό­σω­ποι της οι­κο­λο­γι­κής κί­νη­σης Κα­λα­μά­τας, ε­ξέ­φρα­σαν την ι­κα­νο­ποί­η­ση τους για τις μέ­χρι τώ­ρα πα­ρεμ­βά­σεις και δρά­σεις του βου­λευ­τή Μεσ­ση­νί­ας του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ και ζή­τη­σαν να υ­πάρ­χει τα­κτι­κή συ­νερ­γα­σί­α για τα πε­ρι­βαλ­λον­τι­κά ζη­τή­μα­τα. Ε­πί­σης, κα­τέ­θε­σαν συγ­κε­κρι­μέ­νες προ­τά­σεις για μια σει­ρά ση­μαν­τι­κά πε­ρι­βαλ­λον­τι­κά θέ­μα­τα.
Α) Ζή­τη­σαν τη συν­δρο­μή της Κ.Ο. του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, ώ­στε η Ει­δι­κή Ε­πι­τρο­πή Πε­ρι­βάλ­λον­τος να γί­νει Μό­νι­μη Ε­πι­τρο­πή για το Πε­ρι­βάλ­λον και ο θε­σμός της δι­α­βού­λευ­σης να α­πο­κτή­σει ου­σι­α­στι­κά χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά και να υ­πο­χρε­ούν­ται οι αρ­μό­διοι υ­πουρ­γοί να λαμ­βά­νουν υ­πό­ψη τους τις προ­τά­σεις στην τε­λι­κή δι­α­μόρ­φω­ση του νο­μο­σχε­δί­ου.
Β) Α­νέ­πτυ­ξαν τις θέ­σεις τους σε σχέ­ση με τη δι­α­χεί­ρι­ση των α­πορ­ριμ­μά­των.  Τό­νι­σαν ό­τι το σχέ­διο της Πε­ρι­φέ­ρειας εί­ναι κα­τα­στρο­φι­κό για το πε­ρι­βάλ­λον. Η μό­νη λύ­ση εί­ναι η δι­α­λο­γή στην πη­γή, η α­να­κύ­κλω­ση και η κομ­πο­στο­ποί­η­ση.
Γ) Πρό­τει­ναν να κα­τα­θέ­σει ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ πρό­τα­ση ώ­στε να υ­πάρ­χει έ­νας ε­νια­ίος κα­νο­νι­σμός συλ­λο­γής και δι­α­χεί­ρι­σης των α­πορ­ριμ­μά­των για ό­λη την χώ­ρα υ­πό την μορ­φή κώ­δι­κα ό­πως εί­ναι ο ΚΟΚ.
Δ) Για τον Δή­μο Κα­λα­μά­τας, ως ά­με­σο μέ­τρο βελ­τί­ω­σης της κα­τά­στα­σης προ­τά­θη­κε να υ­πάρ­ξει τρί­τος κά­δος για τα ορ­γα­νι­κά α­πορ­ρίμ­μα­τα. Και γε­νι­κό­τε­ρα για ό­λους τους Δή­μους της Μεσ­ση­νί­ας πρέ­πει οι Δή­μοι να προ­χω­ρή­σουν στην το­πο­θέ­τη­ση τρι­ών κά­δων.
Ε) Ε­πι­ση­μάν­θη­κε ό­τι εί­ναι α­πα­ρά­δε­κτο το Πρά­σι­νο Τα­μεί­ο να χρη­μα­το­δο­τεί δρά­σεις αν­τι­οι­κο­λο­γι­κές ό­πως έ­γι­νε για τους Δή­μους Κα­λα­μά­τας και Μεσ­σή­νης που χρη­μα­το­δο­τή­θη­καν «πη­γά­δια σύ­μει­κτων α­πορ­ριμ­μά­των»
ΣΤ) Κα­ταγ­γέλ­θη­κε η υ­πο­χώ­ρη­ση της κυ­βέρ­νη­σης α­πέ­ναν­τι στις πο­λυ­ε­θνι­κές των με­ταλ­λαγ­μέ­νων.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.