ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Με βελτιώσεις θα κατατεθεί στις 2 Ιουλίου στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ

bouli2Με βελ­τι­ώ­σεις, κυ­ρί­ως φρα­σε­ο­λο­γι­κές, θα κα­τα­τε­θεί στις 2 Ι­ου­λί­ου στη Βου­λή το νο­μο­σχέ­διο για τη «μι­κρή» ΔΕ­Η, σύμ­φω­να με τον υ­φυ­πουρ­γό Πε­ρι­βάλ­λον­τος, Α­ση­μά­κη Πα­πα­γε­ωρ­γί­ου.«Κοι­τά­ξα­με ι­δι­αί­τε­ρα κά­ποι­α θέ­μα­τα στο νο­μο­σχέ­διο και θα υ­πάρ­ξει φρα­σε­ο­λο­γι­κή βελ­τί­ω­ση, προς α­πο­φυ­γήν πα­ρερ­μη­νει­ών» α­νέ­φε­ρε, μι­λών­τας στον Βή­μα 99,5.Σε μια προ­σπά­θεια να κα­θη­συ­χά­σει τους ερ­γα­ζό­με­νους που ε­τοι­μά­ζουν κι­νη­το­ποι­ή­σεις κόν­τρα στη «μι­κρή» ΔΕ­Η ο κ. Πα­πα­γε­ωρ­γί­ου τό­νι­σε ό­τι στο νο­μο­σχέ­διο θα υ­πάρ­χει το άρ­θρο πε­ρί κα­θο­λι­κής δι­α­δο­χής, βά­σει του ο­ποί­ου με­τα­φέ­ρον­ται πλή­ρως ό­λα τα α­σφα­λι­στι­κά δι­και­ώ­μα­τα των ερ­γα­ζο­μέ­νων α­πό τη μί­α ε­ται­ρεί­α στην άλ­λη.
«Αυ­τό θα δι­ευ­κρι­νι­στεί και στη Βου­λή για να μην υ­πάρ­ξουν πα­ρε­ξη­γή­σεις» εί­πε.
Το θέ­μα με τη «μι­κρή» ΔΕ­Η ξε­κί­νη­σε α­πό μί­α ευ­ρω­πα­ϊ­κή ο­δη­γί­α για την ε­νέρ­γεια που α­πα­γο­ρεύ­ει τα μο­νο­πώ­λια στην α­γο­ρά. «Η κα­τα­λη­κτι­κή η­με­ρο­μη­νί­α εί­ναι το 2015 και η ΔΕ­Η πρέ­πει να μπει σε αυ­τή τη δι­α­δι­κα­σί­α» τό­νι­σε ο υ­φυ­πουρ­γός ΠΕ­ΚΑ.«Η κυ­ρί­αρ­χη θέ­ση στην α­γο­ρά θα εί­ναι το 70% και θα κά­νου­με μια ε­ται­ρεί­α που θα έ­χει το 30%. Δη­λα­δή, δη­μι­ουρ­γού­με μί­α νέ­α ε­ται­ρεί­α, ί­δια με τη ΔΕ­Η, αλ­λά μι­κρό­τε­ρη. Αυ­τή η ε­ται­ρεί­α θα ι­δι­ω­τι­κο­ποι­η­θεί α­πό τη ΔΕ­Η και τα έ­σο­δα θα πά­νε στη ΔΕ­Η» ε­ξή­γη­σε ο κ. Πα­πα­γε­ωρ­γί­ου.
Συγ­κε­κρι­μέ­να α­πο­φα­σί­στη­καν οι α­κό­λου­θες αλ­λα­γές:
Δι­α­σφα­λί­ζον­ται πλή­ρως τα α­σφα­λι­στι­κά δι­και­ώ­μα­τα ό­σων ερ­γα­ζο­μέ­νων με­τα­κι­νη­θούν στη μι­κρή ΔΕ­Η και ε­ξα­κο­λου­θούν να ι­σχύ­ουν οι συλ­λο­γι­κές συμ­βά­σεις ερ­γα­σί­ας.
Οι υ­δά­τι­νοι πό­ροι της ΔΕ­Η που χρη­σι­μο­ποι­ούν­ταν για άρ­δευ­ση θα συ­νε­χί­σουν να α­ξι­ο­ποι­ούν­ται α­πό τους α­γρό­τες.Η μι­κρή ΔΕ­Η δεν θα πά­ρει έ­να πε­λα­το­λό­γιο – φι­λέ­το α­πό τη ΔΕ­Η αλ­λά οι πε­λά­τες θα εί­ναι ι­σο­με­ρώς και δί­και­α κα­τα­νε­μη­μέ­νοι στις δύ­ο ε­πι­χει­ρή­σεις.Σε ό­σες πε­ρι­ο­χές υ­πήρ­χε σχε­δια­σμός για νέ­ο ερ­γο­στά­σιο α­πό τη ΔΕ­Η ό­πως πχ η Φλώ­ρι­να, θα τε­θεί πρό­βλε­ψη για “ε­πεν­δυ­τι­κό πριμ”, δη­λα­δή θα έ­χει προ­βά­δι­σμα στον δι­α­γω­νι­σμό ό­ποι­ος εν­δι­α­φε­ρό­με­νος δε­σμευ­τεί για νέ­ες ε­πεν­δύ­σεις. Με άλ­λα λό­για θα υ­πάρ­ξει έ­να εύ­λο­γο τί­μη­μα και δεν θα λη­φθεί υ­πό­ψη μό­νο η χρη­μα­τι­στη­ρια­κή α­ξί­α.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.