ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Ο Θ. Πετράκος ζήτησε δωρεάν ρεύμα στις ευπαθείς ομάδες και επαναφορά του Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο θέρμανσης στα 21 ευρώ/1000 λίτρα

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣΚατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων στο σ/ν του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την «Ρύθμιση θεμάτων Εφοδιαστικής», ο κος Πετράκος στήριξε τις τροπολογίες που κατέθεσε η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για παροχή δωρεάν ρεύματος στις ευπαθείς ομάδες και για την μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα που ήταν μέχρι το Μάρτιο του 2011. Κάλεσε τη συγκυβέρνηση να τις κάνει δεκτές, ώστε να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση που η ίδια δημιούργησε.
Ο κ. Πετράκος στην ομιλία του τόνισε ότι: «η Κυβέρνηση ανέβασε τον ειδικό φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης 1.471%. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες συμπολίτες μας και χιλιάδες οικογένειες να μην έχουν τη δυνατότητα να ζεσταθούν. Συνάνθρωποί μας τα προηγούμενα χρόνια πέθαναν γιατί προσπάθησαν να ζεσταθούν με διάφορες μεθόδους.
Όμως, πέρα από τις σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις που είχε στον πληθυσμό, έρχεται το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών, και λέει «χάσαμε 400 εκατομμύρια». Έχασε ο προϋπολογισμός 400 εκατομμύρια από αυτή τη ρύθμιση που κάνατε για το πετρέλαιο θέρμανσης.
Ουσιαστικά, έρχεται ο ίδιος ο κ. Σταϊκούρας και από τα στοιχεία που υπάρχουν, επιβεβαιώνει αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κόσμος από την πρώτη στιγμή, ότι δηλαδή η τρομακτική αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης θα οδηγήσει τον κόσμο να μην μπορεί να αγοράσει κι άρα θα χαθούν και έσοδα. Έχουμε δηλαδή, δύο ζητήματα: πρώτον, σοβαρές κοινωνικές συνέπειες και, δεύτερον, και με τη δική σας λογική έχουμε σοβαρές οικονομικές συνέπειες.»
Eπίσης ο κ. Πετράκος επεσήμανε ότι «το ρεύμα είναι το δεύτερο κοινωνικό αγαθό μετά το νερό, πρέπει όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως εισοδήματος, αυτοί οι πολίτες που είναι πάρα πολύ φτωχοί, στα πλαίσια της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, αφού είναι ενάμισι εκατομμύριο οι άνεργοι, τουλάχιστον οι πιο φτωχοί που μπορεί να είναι κατ’ ελάχιστον τριακόσιες ή τετρακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά –θα το δούμε αυτό- και οι οποίοι βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχιας, να έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν δωρεάν ρεύμα, την ελάχιστη ποσότητα για μία τετραμελή οικογένεια που είναι 1.200 κιλοβατώρες το τετράμηνο, 3.600 κιλοβατώρες το χρόνο δωρεάν. Το υπόλοιπο μέχρι τις 2.000 κιλοβατώρες από τις 1.200, αν κάποιος καταναλώνει τις υπόλοιπες.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.