ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μεσσηνία

ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΠΑΣΟΚ

Ένταση στην πανελλήνια συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ
Προσκλητήριο με τρεις αποδέκτες, τις κινήσεις και κόμματα που αυτοτοποθετούνται στο χώρο της δημοκρατικής παράταξης, τους ενεργούς πολίτες, καθώς επίσης και τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, να αγκαλιάσουν την προσπάθεια, απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενόψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης και των προσυνεδριακών διαδικασιών, μιλώντας σε πανελλήνια συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ.


Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε ηλεκτρισμένο κλίμα, με τον Μ.Χρυσοχοΐδη να επαναλαμβάνει την κριτική του προς την ηγεσία του κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο Ευ.Βενιζέλος τόνισε ότι το συνέδριο αφορά στο μέλλον της παράταξης αλλά και του τόπου και σημείωσε ότι είναι πολιτικό προγραμματικό συνέδριο που θα διαμορφώσει τη φυσιογνωμία της παράταξης, συνέδριο με πλήρη συμμετοχή της βάσης, χωρίς μηχανισμούς, χωρίς οργανωτικές ευτέλειες και αταβισμούς. 

Σημείωσε ότι στην Εθνική Οργανωτική Επιτροπή και στη Γραμματεία της ΕΟΕ θα μετέχουν ισότιμα όλοι και πως η Επιτροπή είναι εκείνη που θα απευθύνει την πρόσκληση συμμετοχής στο συνέδριο.

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «η δική μας στρατηγική είναι η μόνη ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική» και πως «τώρα έχουμε την υποχρέωση να εφαρμόσουμε την απόφαση της ΚΠΕ».
«Η Δημοκρατική Παράταξη δεν θα είναι δέσμια οποιουδήποτε παραγοντισμού, είναι υπόθεση της βάσης», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
    
Ο κ. Βενιζέλος απηύθυνε τρεις παράλληλες προσκλήσεις. Πρώτον, στα κόμματα και τις κινήσεις που αυτοτοποθετούνται στο χώρο της δημοκρατικής παράταξης, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, με όλες τις εγγυήσεις συλλογικότητας και ισοτιμίας. 
Ευχαρίστησε τους εταίρους της Ελιάς «που σηκώσαμε το μεγάλο βάρος των ευρωεκλογών», για να τονίσει ότι η Ελιά είναι κεκτημένο της παράταξης και πως αυτό που γίνεται τώρα είναι η «Ελιά συν» και όχι η «Ελιά μείον». 
Η δεύτερη πρόσκληση είναι προς τους ενεργούς πολίτες, είναι πρόσκληση αυτοοργάνωσης και ανάληψης των αναγκαίων πρωτοβουλιών σε περιφερειακό, επαγγελματικό, κοινωνικό και διαδικτυακό επίπεδο. 
Την τρίτη πρόσκληση απηύθυνε σε όλα τα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ «να αγκαλιάσουν την προσπάθεια». Το ΠΑΣΟΚ, είπε, ήταν και είναι κόμμα-παράταξη, το ΠΑΣΟΚ ούτε διαλύεται ούτε κρύβεται ούτε υποστέλλει τα εμβλήματά του, προωθεί όμως την ανανέωση. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο των προσυνεδριακών διαδικασιών, κάλεσε τα στελέχη να συμμετάσχουν σε 3 κύκλους: Ο ένας θα έχει ως αποστολή την αυτοοργάνωση της παράταξης, διευκρινίζοντας ότι δεν θα θίγεται οργανωτική αυτοτέλεια του ΠΑΣΟΚ. Ο δεύτερος κύκλος αφορά στην προγραμματική επεξεργασία του σχεδίου ανασυγκρότησης και ο τρίτος κύκλος αφορά στον διάλογο με τα κοινωνικά κινήματα, το διαδίκτυο. 
Ο κ. Βενιζέλος παρέπεμψε στην ομιλία του στο Ζάππειο για το πώς, ποιον λόγο και τι υπηρετεί η «αναγκαστική για εθνικούς λόγους συνεργασία με τη ΝΔ», ανέφερε ότι εκεί ανέδειξε τον κεντρικό ρόλο της Δημοκρατικής Παράταξης, για να σημειώσει ότι ισχύουν οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ των εκλογών του Μαΐου και Ιουνίου 2012 για σύμπραξη των προοδευτικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

«Θέλουμε προοδευτικό πρόσημο στις λύσεις, αλλά αν αυτό δεν αρκεί ή δεν προκύπτει, πρέπει αν υπάρχει ένα πρόσημο εθνικής σοβαρότητας και συναίνεσης ώστε με όλες τις δυνάμεις του συνταγματικού τόξου να περάσουμε με ασφάλεια στην εποχή της ουσιαστικής αυτοδυναμίας στην Ευρώπη και τον κόσμο». 
Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε, συμφωνώντας όπως είπε σε αυτό με σχετική αναφορά του Κώστα Σημίτη στην εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη, ότι δεν πρέπει να χάνουμε τη μεγάλη εικόνα για επιμέρους θέματα.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.