ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Το δημαρχείο Μεσσήνης επισκέφθηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής του ΟΑΕΔ Πελοποννήσου Γ. Καρβέλης

anastasopoulos111Το δημαρχείο της Μεσσήνης επισκέφθηκε σήμερα 19 Σεπτεμβρίου, ο Περιφερειακός Διευθυντής του ΟΑΕΔ Πελοποννήσου Γιάννης Καρβέλης και συναντήθηκε με τον δήμαχο Στάθη Αναστασόπουλο.
Η επίσκεψη του κ. Καρβέλη στην Μεσσήνη γίνεται στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας εξωστρέφειας του ΟΑΕΔ για την προώθηση νέων προγραμμάτων για την απασχόληση και την καταπολέμηση της ανεργίας και με αφορμή την κλήρωση των εργατικών κατοικιών στους δικαιούχους του Δήμου Μεσσήνης. Ο Περιφερειακός Διευθυντής συνοδευόταν από τα στελέχη του ΟΑΕΔ, Αθανασία Γιαννέτου, Διευθύντρια της ΕΠΑΣ Καλαμάτας, την Σταυρούλα Νικολοπούλου, Προϊσταμένη ΚΠΑ 2 Καλαμάτας και τον Χαράλαμπο Κοτσογλανίδη, Προϊστάμενο Πρακτικής άσκησης της ΕΠΑΣ, ενώ από την πλευρά του Δήμου στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Γιώργος Αθανασόπουλος.
Ο κ. Αναστασόπουλος, αφού καλωσόρισε τα στελέχη του ΟΑΕΔ ζήτησε να ενημερωθεί για τα ενεργά προγράμματα απασχόλησης και δράσεις που θα μπορούσαν να απευθύνουν άμεσα στους Δημότες του Δήμου Μεσσήνης προσφέροντας ουσιαστικές ευκαιρίες απασχόλησης.
Ο  Περιφερειακός Διευθυντής του ΟΑΕΔ Πελοποννήσου, κ. Καρβέλης τόνισε τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να απασχοληθεί άμεσα προσωπικό από τις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ μέσω της πρακτικής άσκησης των σπουδαστών, αλλά συγχρόνως ανακοίνωσε και την επικείμενη πρόσκληση του προγράμματος της Κοινωφελούς εργασίας η οποία θα δώσει νέες προοπτικές απασχόλησης.
Σχετικά με το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, ο Δήμαρχος Μεσσήνης πρόσθεσε ότι ο Δήμος έχει υποβάλλει αίτημα για την κάλυψη μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος 140 θέσεων εργασίας, διαφόρων ειδικοτήτων, γεγονός που θα συμβάλει τόσο την ανακούφιση του προβλήματος της ανεργίας των συνδημοτών μας,  όσο και στην κάλυψη σημαντικών αναγκών στις υπηρεσίες του Δήμου Μεσσήνης.
Ο κ. Αθανασόπουλος, τόνισε με τη σειρά του, τη σημασία του συγκεκριμένου προγράμματος καθώς και το γεγονός ότι θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να βρεθούν ειδικότητες και να διασφαλιστεί το σύνολο των αιτούμενων θέσεων εργασίας.
Στη συνέχεια λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Καρβέλης, ενημέρωσε τη Δημοτική Αρχή για το σχεδιαζόμενο πρόγραμμα «Πλησίον Σύνταξης» όπου θα στοχεύσει σε άτομα που λόγω ανεργίας δεν έχουν συγκεντρώσει τον αναγκαίο χρόνο απασχόλησης, ενώ μέσω του προγράμματος θα έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν σε δημοτικές επιχειρήσεις. Συγχρόνως σημείωσε πως στην Μεσσηνία λειτουργεί πιλοτικά ένα από τα δέκα συνολικά γραφεία διασύνδεσης του ΟΑΕΔ, μια αναπτυσσόμενη δράση που θα δώσει κατευθύνσεις και νέες δυνατότητες απασχόλησης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος έθεσε το θέμα της αναγκαίας εξειδίκευσης των νέων εργαζομένων ανάλογα με τις ανάγκες και δυνατότητες απασχόλησης της περιοχής, και πιο συγκεκριμένα τη στόχευση σε δύο άξονες, τον τουρισμό και τον αγροτικό τομέα. Όπως δήλωσε στόχος είναι «να σχεδιαστεί ένα τοπικό σύμφωνο απασχόλησης βασισμένο στις ανάγκες της δικές μας περιοχής, να πάρουμε την πρωτοβουλία και να την κάνουμε πράξη. Χρειαζόμαστε στοχευμένες δράσεις με άμεσα αποτελέσματα.»
Η συζήτηση κινήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και κατέληξε στο κοινό συμπέρασμα ότι θα πρέπει να διοργανωθεί άμεσα μια ενημερωτική ημερίδα στο Δήμο Μεσσήνης, ώστε  αφενός να εξωτερικευτεί αυτή η σύμπραξη που εγκαινιάστηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, αλλά κυρίως για να ενημερωθούν οι άνεργοι της περιοχής για τις δυνατότητες και τα προγράμματα απασχόλησης που υπάρχουν.
Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος, αφού ευχαρίστησαν για την παρουσία τους τον Περιφερειακό Διευθυντή του ΟΑΕΔ Πελοποννήσου και τα στελέχη του ΟΑΕΔ, δεσμεύτηκαν ότι ο Δήμος Μεσσήνης θα συνεχίσει την προσπάθεια που καταβάλλει αλλά και θα αναπτύξει σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του σημαντικού προβλήματος της ανεργίας.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.