ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Με λουκέτο απειλούνται 49 Τμήματα ΑΕΙ-ΤΕΙ όλης της χώρας
Πρόβλημα βιωσιμότητας παρουσιάζουν σαράντα εννέα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ, σύμφωνα με την τελευταία Έκθεση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ). Πρόκειται για 8 ΑΕΙ και 41 ΤΕΙ, τη λίστα των οποίων παρουσιάζει το «Εθνος». Οι σχολές αυτές
λειτουργούν με λιγότερα από εννέα μέλη ΔΕΠ, κάτι που δεν συνιστά πανεπιστήμιο ή τεχνολογικό ίδρυμα. Αυτά τα τμήματα έχουν μπει ήδη στην «μαύρη λίστα», με πιθανότερη συνέπεια να μην υπάρχουν στο μηχανογραφικό του 2015.
Στην Έκθεση αναφέρεται ότι «παρά την εφαρμογή του σχεδίου 'Αθηνά', σημαντικός αριθμός τμημάτων ΑΕΙ εξακολουθεί να μην πληροί το κριτήριο της αυτοδυναμίας, δηλαδή ο αριθμός των μελών ΔΕΠ/ΕΠ να είναι μεγαλύτερος του 9».
Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τα τμήματα της Ισπανικής Γλώσσας, των Τουρκικών σπουδών καθώς και των Σλαβικών σπουδών, βρίσκονται στο «κόκκινο».
Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου το τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, στο Δυτικής Μακεδονίας το Εικαστικών τεχνών και το Μηχανικών Πληροφορικής, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το τμήμα Πληροφορικής, και στο Πελοποννήσου η σχολή Οικονομικών Επιστημών.
Όλα θα περάσουν ξανά από την κρησάρα της Αρχής Αξιολόγησης, και το υπουργείο θα αποφασίσει το μέλλον τους.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.