ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Το Ειρηνοδικείο απαλλάσσει αξιωματικό από χρέος 240.000 ευρώ

Μηδενικές καταβολές σε άνεργο οικοδόμο, παρά την προσημείωση κατοικίας 

Μία από τις πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις, πέτυχε για το υπερχρεωμένο του νοικοκυριό ανώτατος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων, με απόφαση του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας. Παρά τις υψηλές αποδοχές του, είχε δημιουργήσει χρέος σε τράπεζες ύψους 243.149,36 ευρώ. Καθώς έχει υποστεί μεγάλες μειώσεις στο εισόδημά του, το Δικαστήριο αποφάσισε να τον εντάξει σε τριετή ρύθμιση.
Με άλλη του απόφαση το Ειρηνοδικείο, απαλλάσσει πλήρως από τα χρέη 55χρονο άνεργο οικοδόμο, τα οποία ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ, προστατεύοντας χωρίς καταβολές την κύρια κατοικία.
 
Από τις πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις 
Ο ανώτατος αξιωματικός, που έχει αποστρατευθεί πλέον, είναι έγγαμος και το 2009 είχε μεικτές ετήσιες αποδοχές 63.314,14 ευρώ, ήτοι 5.275 ευρώ το μήνα. Λόγω της κρίσης, όμως, οι αποδοχές του μειώθηκαν τα τελευταία χρόνια και τώρα λαμβάνει το ποσό των 1.600 ευρώ το μήνα.
Οι δαπάνες διαβίωσής του υπολογίσθηκαν στο ποσό των 1.500 ευρώ μηνιαίως, καθώς βοηθά οικονομικά το ένα του παιδί που είναι άνεργο και έχει ανήλικο τέκνο. Επίσης, και ο ίδιος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Για τα προηγούμενα χρόνια, από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, οφείλει συνολικά σε τράπεζες το ποσό των 243.149,36 ευρώ.
Το Δικαστήριο έκρινε ότι από το τέλος του 2011 έχει περιέλθει σε μόνιμη και διαρκή αδυναμία να πληρώσει τα χρέη του και αυτό δεν οφείλεται σε δόλο.
Καθώς δεν διαθέτει κανένα περιουσιακό στοιχείο, το δικαστήριο αποφάσισε τη ρύθμιση των χρεών του για 3 χρόνια, όπου θα καταβάλλει κάθε μήνα το ποσό των 100 ευρώ. Με την ολοκλήρωση της ρύθμισης θα έχει καταβάλλει το ποσό των 3.600 ευρώ και για το υπόλοιπο της οφειλής, ποσό 239.549,36 ευρώ, απαλλάσσεται.
 
Απαλλαγή από το χρέος
Με άλλη απόφασή του το Ειρηνοδικείο απαλλάσσει από τα χρέη του 55χρονο άνεργο οικοδόμο, ο οποίος από το 2010 άρχισε να έχει εργασιακά προβλήματα λόγω της κρίσης.
Εντάχθηκε στο Ταμείο Ανεργίας και στην κατηγορία των μακροχρόνιων ανέργων, ενώ από το 2013 σταμάτησε να λαμβάνει και τα αντίστοιχα επιδόματα ανεργίας.
Διεκόπη και το επίδομα αναπηρίας, ύψους 300 ευρώ που λάμβανε η σύζυγός του. Σήμερα τα εισοδήματά τους είναι μηδενικά και τα όλα τα έξοδα διαβίωσής τους καλύπτονται από τα παιδιά τους. Μάλιστα, το Δικαστήριο κρίνει ότι το ζευγάρι βρίσκεται σε κατάσταση απορίας καθώς δεν μπορεί να καλύψει καμία βιοτική του ανάγκη.
Διαθέτει ένα διαμέρισμα 80 τ.μ. που είναι και η κύρια κατοικία.
Τα χρέη που είχε δημιουργήσει ο 55χρονος από 7 καταναλωτικά δάνεια, 16 πιστωτικές κάρτες και 2 στεγαστικά δάνεια, ανέρχονται στο ποσό των 217.514,72 ευρώ.
Για πρώτη φορά, το Δικαστήριο, παρά το γεγονός ότι υπάρχει προσημείωση για κύρια κατοικία, ορίζει μηδενικές καταβολές για 3 χρόνια και διευκρινίζει ότι μετά την πάροδο της τριετίας, απαλλάσσεται από το σύνολο του χρέους.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.