ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Tην… «κοπάνησε» απο τις κάμερες ο Καφαντάρης…!

Απο την παράταξη «κοινωνία σε Κίνηση» του Ηλία Κανάκη:
Η δημοτική περίοδος στο Δήμο Πύλου-Νέστορος άρχισε την 15.9.2014 με την πρώτη ουσιαστικά συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνεδρίαση αυτή θαυμάσαμε τη δημοκρατική ευαισθησία του Δημάρχου καθώς και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, η πρώτη ελάσσων πλειοψηφία ζήτησε να υποβάλλει κατεπείγουσες ερωτήσεις στο Δήμαρχο, ο οποίος ομού με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, συμφώνησαν με την παράκληση αυτές να υποβληθούν μετά το πέρας της συζήτησης των θεμάτων της ημερησίας διάταξης. Πριν όμως ολοκληρωθεί η συζήτηση των θεμάτων ο Δήμαρχος αποχώρησε, προφανώς διότι αντιλήφθηκε την παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικής κάμερας.
Μάλλον τον φοβίζει η καταγραφή της αλήθειας και τον τρομάζει ο έλεγχος, προσπαθώντας να κρυφτεί από τα δημοσιεύματα που τον κυνηγούν ενώ αυτός γυρνά την πλάτη στην πραγματικότητα.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, στο τέλος, υπεκφεύγοντας, αρνήθηκε την υποβολή ερωτήσεων με το επιχείρημα ότι αυτές δεν είχαν υποβληθεί εγγράφως προ τριών ημερών. Επειδή οι Δημότες οφείλουν να γνωρίζουν, δηλώνουμε ότι δεν θα συναινέσουμε στη συζήτηση οποιουδήποτε κατεπείγοντος θέματος προ ημερησίας διάταξης θέσει ο Δήμαρχος στα προσεχή Συμβούλια απέχοντας έως ότου αυτός και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μάθουν να σέβονται τον ελεγκτικό ρόλο της αντιπολίτευσης και τη δυνατότητά της να θέτει ερωτήσεις κατεπείγοντος χαρακτήρα.
Επίσης προσκαλούμε όλες τις Δημοτικές παρατάξεις και ιδίως της αντιπολίτευση σε διεκδίκηση της αναθεώρησης του Κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος περιορίζει και υποβαθμίζει το θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης. Τέλος υπενθυμίζουμε στο Δήμαρχο ότι τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου τις διευθύνει ο Πρόεδρος και αν κωλύεται ή δεν ξέρει, τα λοιπά μέλη του Προεδρείου και πάντως όχι ο Δήμαρχος.
Αν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει μάθει ακόμη, ας του κάνει ιδιαίτερα μαθήματα ο απελθών κος Πρόεδρος και νυν Αντιδήμαρχος κος Πετρόπουλος. Μπορεί να του μάθει πολλά, ακόμη και πώς να κάνει τρεις συνεδριάσεις σε μια ώρα για λιμενικά έργα αλλοδαπού Κροίσου.
Στα ιδιαίτερα αυτά μαθήματα μπορεί να τον εξετάσει ο Δήμαρχος και να τον βαθμολογήσει αν θέλει. Εμείς πάντως δεν θα επιτρέψουμε πάλι στον Δήμαρχο να συμπροεδρεύει του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αυτά προς το παρόν με τη δημόσια επισήμανση ότι έως το επόμενο Συμβούλιο ο Δήμαρχος υποχρεούται να παραχωρήσει στο Δημαρχιακό Μέγαρο γραφείο στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Το Δημαρχιακό Μέγαρο ανήκει στην τοπική κοινωνία και εκεί οφείλουν να στεγάζονται όλες οι παρατάξεις που η τοπική κοινωνία εξέλεξε κατανέμοντας τους ρόλους τους.
Άλλωστε, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης υπηρετούν την τοπική κοινωνία αμισθί και χωρίς αντάλλαγμα ενώ ο Δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αμείβονται απ’ το δημοτικό ταμείο χωρίς ποτέ να έχει ελεγχθεί η αντιστοιχία των αμοιβών τους με την αποτελεσματική και διαφανή άσκηση των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων τους.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.