ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ

skoupidia6Ε­πι­στο­λή στο ΥΠΕΚΑ έ­στει­λε ο Πε­ρι­φε­ρεια­κός Σύμ­βου­λος και ε­πι­κε­φα­λής της Α­γω­νι­στι­κή Συ­νερ­γα­σί­α Πε­λο­πον­νή­σου» Νί­κος Πα­τσα­ρί­νος στην ο­ποί­α α­να­φέ­ρει τα ε­ξής:  2η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 Θέ­μα: Ε­πί α­να­μο­νής της χο­ρή­γη­σης αν­τι­γρά­φου της Με­λέ­της Πε­ρι­βαλ­λον­τι­κών Ε­πι­πτώ­σε­ων (ΜΠΕ) για το έρ­γο «Ο­λο­κλη­ρω­μέ­νη Δι­α­χεί­ρι­ση Α­πορ­ριμ­μά­των Πε­ρι­φέ­ρειας Πε­λο­πον­νή­σου με ΣΔΙΤ»
Σχετ.:   Το 5155/23.10.2013 έγ­γρα­φό μας
Με το πα­ρα­πά­νω έγ­γρα­φό μας ζη­τή­σα­με τη χο­ρή­γη­ση αν­τι­γρά­φου της Μ.Π.Ε. για το εν λό­γω έρ­γο. Δυ­στυ­χώς μέ­χρι σή­με­ρα δεν έ­χει δο­θεί κα­μί­α α­πάν­τη­ση. Ε­πει­δή:
1) Με­σο­λά­βη­σε η α­πάν­τη­ση του γρα­φεί­ου τύ­που του Υ­πουρ­γεί­ου σας που μας υ­πεν­θυ­μί­ζει ό­τι η δι­α­χεί­ρι­ση των α­πορ­ριμ­μά­των σαν δη­μό­σιο θέ­μα α­φο­ρά τον κά­θε δη­μό­τη και ως εκ τού­του α­παι­τεί­ται δι­α­φά­νεια, ε­νη­μέ­ρω­ση, συμ­με­το­χή των το­πι­κών κοι­νω­νι­ών και της το­πι­κής αυ­το­δι­οί­κη­σης.
2) Έ­χει πα­ρέλ­θει αρ­κε­τά ο προ­βλε­πό­με­νος χρό­νος, της κα­τ’ αρ­χάς α­ξι­ο­λό­γη­σης της με­λέ­της α­πό το Υ­πουρ­γεί­ο σας, προ­κει­μέ­νου να δο­θεί για δι­α­βού­λευ­ση ε­νώ πλη­σιά­ζει ο χρό­νος (31-12-2013) που λή­γει η δυ­να­τό­τη­τα χρη­μα­το­δό­τη­σης του έρ­γου μέ­σω του ΕΣΠΑ.
3) Έ­χου­με ζή­σει στο με­γα­λεί­ο της την α­δι­α­φά­νεια στη δι­α­χεί­ρι­ση του εν λό­γω έρ­γου α­πό την Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου με α­πο­τέ­λε­σμα να δι­α­χέ­ον­ται κά­θε εί­δους φή­μες και σε­νά­ρια.
4) Οι κά­τοι­κοι στο Δή­μο Οι­χα­λί­ας, πα­ρά τις υ­πο­σχέ­σεις, βρί­σκον­ται σε συ­νε­χείς κι­νη­το­ποι­ή­σεις για να μην εγ­κα­τα­στα­θεί η μο­νά­δα ε­πε­ξερ­γα­σί­ας στην πε­ρι­ο­χή τους.
5) Η πρό­σφα­τη α­να­κοί­νω­ση της προ­σω­ρι­νού α­να­δό­χου στον το­πι­κό τύ­πο προ­κα­λεί με α­να­φο­ρές για ε­πι­λο­γή των χώ­ρων με «α­πο­λύ­τως δι­ά­φα­νο και αν­τι­κει­με­νι­κό τρό­πο» και ό­τι «υ­λο­ποι­εί­ται ο εγ­κε­κρι­μέ­νος Πε­ρι­φε­ρεια­κός Σχε­δια­σμός (ΠΕΣΔΑ)».
Ε­πα­νερ­χό­μα­στε στο α­πό 23/10/2013 αί­τη­μά μας θέ­λον­τας να ε­νη­με­ρω­θού­με έγ­και­ρα και να συμ­με­τά­σχου­με ου­σι­α­στι­κά στο δι­ά­λο­γο για τη Με­λέ­τη Πε­ρι­βαλ­λον­τι­κών Ε­πι­πτώ­σε­ων. Ι­δι­αί­τε­ρα ό­ταν μέ­χρι σή­με­ρα, μέ­σα α­πό τη λει­ψή ε­νη­μέ­ρω­ση που έ­χου­με, φαί­νε­ται ό­τι στον εν λό­γω δι­α­γω­νι­σμό υ­πάρ­χουν «α­νοι­κτά» θέ­μα­τα με την τή­ρη­ση των πε­ρι­βαλ­λον­τι­κών ό­ρων που θέ­τουν η Ευ­ρω­πα­ϊ­κή Έ­νω­ση και ο ΠΕΣΔΑ, με α­πο­τέ­λε­σμα να μην πα­ρέ­χον­ται υ­πη­ρε­σί­ες υ­ψη­λού ε­πι­πέ­δου και να υ­πάρ­χει α­πει­λή πε­ρι­βαλ­λον­τι­κής υ­πο­βάθ­μι­σης.”

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.