ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΧΟΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ -ΣΦΗΝΑ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

 ΜΕ "ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΔΟΝΤΙΑ " ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ !!

ΧΑΝΕΙ ΤΟ  "ΠΑΙΧΝΙΔΙ " ΣΕ ΕΝΙΑΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ !
Δύο περιφερειάρχες, ένας πρώην και ένας νυν, ο ένας προερχόμενος από τον χώρο της ΝΔ και ο άλλος από το ΠΑΣΟΚ «εργάζονται» για την «αυτονομία» της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά… με διαφορετικό σκεπτικό!
Προ ημερών  ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου, Τάσος Αποστολόπουλος παρέθεσε γεύμα στο σπίτι του, στο Βλάσση Μεσσηνίας, σε πολιτικά στελέχη από όλη την Πελοπόννησο, μεταξύ αυτών και τρεις Αχαιοί. Ένας εξ αυτών, ο πρώην Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτης Γκούμας. Όπως μάθαμε… δεν υπήρχε κανένας αχαιός πολιτικός στο «τραπέζι»!
Τα στελέχη, 25 περίπου στον αριθμό, προερχόμενα από τον χώρο της κεντροαριστεράς -και όχι μόνο- συνέφαγαν και συζήτησαν με τον κ. Αποστολόπουλο για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ενώ ως πρώτο βήμα πρωτοβουλιών αποφασίστηκε η αποστολή υπομνήματος προς την κυβέρνηση, προκειμένου να γίνει ενιαία η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Εφόσον γίνει δεκτή η πρόταση οι Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου θα ενοποιηθούν, γεγονός που αλλάζει όλα τα δεδομένα ενόψει των επερχόμενων εκλογών, με το ενδιαφέρον των υποψηφίων να διευρύνεται.
«Ένα κομμάτι της Αργολίδας ανήκει στην Αττική, δύο νομοί, Αχαϊα και Ηλεία ανήκουν στην Δυτική Ελλάδα, κάτι πρέπει να γίνει για την Πελοπόννησο» μας είπε ο κ. Αποστολόπουλος.
Σύμφωνα με τον κ. Αποστολόπουλο η δική του πλευρά δεν διαφωνεί με το να είναι η Πάτρα πρωτεύουσα. Τόνισε δε πως στην λογική της ενωμένης Περιφέρειας Πελοποννήσου υπάρχουν ψηφίσματα από Λακωνία, Αργολίδα, Μεσσηνία και Ηλεία.
Ο Τατούλης θέλει Τρίπολη!
Αντίθετα, ο κ. Τατούλης έχει διαφορετική άποψη. Θεωρεί πως η Τρίπολη θα πρέπει να είναι η πρωτεύουσα, ως πόλη που βρίσκεται στο κέντρο της Πελοποννήσου. 
Μάλιστα έχει ενεργοποιήσει για το σκοπό αυτό… και το γνωστό λόμπι των Αρκάδων βουλευτών και πολιτικών. 
Προσπαθεί δε, ενεργοποιώντας τις καλές του δημόσιες σχέσεις αλλά και τη συνεχή δραστηριότητά του κυρίως σε ζητήματα τουρισμού, να προσελκύσει επιχειρηματίες και φορείς από τους νομούς Ηλείας, Αχαϊας, μεταξύ αυτών το Επιμελητήριο Ηλείας και τον Σύλλογο Ξενοδόχων στα Καλάβρυτα. 
Με τις ενέργειες Τατούλη βρίσκεται «απέναντι» ο πρώην Γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων και πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Τάσος Αποστολόπουλος. 
Οι εξελίξεις πάντως αναμένονται ραγδαίες, ενώ όπως μάθαμε, σύντομα θα υπάρξει και άλλη συνάντηση υπό τον κ. Αποστολόπουλο. 

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.