ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

XABΡΑ ΚΑΙ ΑΓΡΙΕΣ ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟ ΘΕΜΑ στο χθεσινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ήταν επίκαιρο και ουσιαστικό για την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές από τις τελευταίες πλημμύρες. Στην ουσία όμως δεν υπήρξε ουσιαστική συζήτηση και κανένας δεν έγινε πιο σοφός για το ποιες είναι στο σύνολό τους οι ζημιές. Θέλοντας να αποφύγει την συζήτηση για τις αιτίες και τις ευθύνες των ζημιών, όπως είχε ζητήσει η μείζων αντιπολίτευση, η δημοτική αρχή έφερε την ημερήσια διάταξη με κύριο θέμα το άνοιγμα τεσσάρων νέων κωδικών, πράγμα για το οποίο άσκησε έντονη κριτική σύσσωμη η αντιπολίτευση.
ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ Αυτό δημιούργησε αναταραχή ανάμεσα σε συμβούλους και προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων, οι οποίοι, αν και είχαν υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές, ασχολήθηκαν με το τι έλεγαν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Ο καθένας διέκοπτε και φώναζε όποτε ήθελε και ο εκνευρισμός ανέβαινε συνεχώς. Αλλά και όταν ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας ηρέμησε την κατάσταση, δηλώνοντας ότι ο καθένας ήταν ελεύθερος να πει την γνώμη του, πάλι δεν ηρέμησαν τα πράγματα. Μπορεί οι διακοπές να περιορίστηκαν, αλλά δημιουργήθηκαν πηγαδάκια και η φασαρία από τις κουβέντες δημιουργούσε πονοκέφαλο, ενώ δεν έλειψαν οι λοιδορίες ομιλητών. Κάποιες ψύχραιμες φωνές χάθηκαν στον γενικό σαματά και στην ουσία κάνεις δεν ασχολήθηκε με την ουσία των ζημιών και τις αιτίες που τις δημιούργησαν. Ενώ για αποκατάσταση είναι ανώφελο να μιλάμε, αφού το σύνολο του ποσού για τις αποκαταστάσεις των υποδομών φθάνει τις 200.000 ευρώ, ικανό να καλύψει δύο ή τρεις σοβαρές καταστροφές.
ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ; Για την δημοτική αρχή έφταιγαν οι προηγούμενες διοικήσεις, η Περιφέρεια, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ίσως και ο «Χατζηπετρής»! Για την αντιπολίτευση μοναδικός υπεύθυνος είναι ο δήμαρχος. Είναι κρίμα για ένα τόσο σοβαρό θέμα να ακούγεται το εμφυλιοπολεμικό «εσείς οι αριστεροί όλο τα ίδια λέτε». Δεν έχει σημασία ποιος πρωτοστάτησε στις φασαρίες, για το λόγο αυτό λείπουν και φωτογραφίες. Το σίγουρο και λυπηρό είναι ότι ζημιωμένος βγαίνει ο Καλαματιανός λαός από τέτοιες συνεδριάσεις. Με τα θύματα των καταστροφών να είναι πολλά και ουδείς να ασχολείται σοβαρά, είχαμε λεκτικές πλημμύρες για τις ευθύνες και το χθες. Ουδείς δεν ασχολείται με το «δια ταύτα» και τελικά η πόλη είναι ανοχύρωτη στις φυσικές καταστροφές και οι πολίτες απροστάτευτοι από τις συνέπειές τους, αλλά και από τον άκρατο λαϊκισμό. Όλα τα ακούσαμε τις τελευταίες ημέρες όπου περίσσεψαν τα δάκρυα πολιτικής υποκρισίας απ’ όλους για τα θύματα των καταστροφών. Αποκορύφωμα χθες όπου η διαμάχη για τα ψίχουλα της αποκατάστασης υπερέβη κάθε προσδοκία! Μήπως τελικά είμαστε αυτοκαταστροφικοί και παντελώς ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες καταστάσεις;
kalamatablogs.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.